
به گزارش آوای خزر از بهشهر، علی نوبخت در آئین کلنگزنی مرکز پیام شرق مازندران و ساختمان شماره دو اورژانس 115 بهشهر اظهار داشت: فعالیتهای اورژانس از اهمیت بسزایی برخوردار است، تلاش بر این شد تا اورژانس را از حالت اداره به سازمان تبدیل کنیم تا کارها خیلی بهتر پیش برود؛ زمانیکه انتقال خون به سازمان تبدیل شد، فعالیتهای آنها شکل منسجمتری به خود گرفت، لذا اینبار در برنامه ششم توسعه مسئله سازمان اورژانس پیشنهاد شده تا مردم نیز خیر آن را ببینند.
وی با بیان اینکه تلفات جادهای در ایران بالاست و تعداد زیادی در سوانح رانندگی بخاطر بیمبالاتی خودشان یا مسائل دیگر فوت میکنند یا مصدوم میشوند، افزود: هر روز 40 تا 42 نفر در اقصی نقاط ایران بر اثر تصادفات رانندگی فوت میکنند، نقش اورژانس بسیار مهم است و اینکه اورژانس باید مقتدر باشد، لذا برای رسیدن به این مهم، همه ما مسئولان موظفیم برای نجات مردم دست به دست هم بدهیم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به ساخت یک واحد فوق تخصصی درمان(دیالیز) در گلوگاه توسط خیران و تجهیز آن توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار داشت: تلاش مردم گلوگاه در این زمینه قابل ستایش است و اینکه توانستند با کمک یکدیگر، برای رفع آلام مردم شهر خود همت کنند، اکنون نیز دانشگاه علوم پزشکی باید برای تأمین پزشک در مرکز دیالیز بیمارستان گلوگاه اقدام کند.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت کار دستگاه حیاتی «کلیه» به عنوان یک نعمت بزرگ خدادادی به انسان، بیان کرد: در یک ساعت حدود 220 لیتر به کلیهها خون میرسد که حدود دو لیتر به شکل ادرار پس فرستاده و 218 لیتر نیز تصفیه میشود، تنظیم کلسیم، فسفر و تراکم استخوان و خیلی از کارهای حیاتی بدن از طریق کلیه است.
نوبخت با بیان اینکه بیماران کلیوی در خیلی از زمینهها دردی را احساس نمیکنند، افزود: اما به یکباره بیمار به پزشک مراجعه میکند در حالیکه اوره و کراتین او به حدی بالا زده است که کار درمان مشکل میشود.
وی ادامه داد: افرادی که یکی از نزدیکان آنها سابقه بیماری کلیوی دارند باید این موضوع را یک هشدار برای سلامت خود تلقی کنند و در اولین فرصت چکاپ شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 6 میلیون جمعیت ایران یا دیابت شناخته شده دارند یا در معرض این بیماری هستند، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، از هر چهار نفر یک نفر نیز مبتلا به فشار خون است و هر اندازه سن افراد بالاتر برود، از هر دو نفر، یک نفر دارای فشار خون بالاست، لذا باید در این سنین به مسائل بهداشتی توجه دوچندان شود.
وی ادامه داد: علاوه بر اینکه دیابت و پُرفشاری خون بر کلیهها تأثیر منفی میگذارند، مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها نیز کلیه را از کار میاندازد.
وی در پایان با تبریک میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار، از زحمات پرستاران برای کاهش رنج و درد بیماران قدردانی کرد.
انتهای پیام/ 1001