مدیران اقتصادی در برنامه تلویزیونی"جهش" شبکه طبرستان اعلام کردند
صادرات مازندران رو به افزایش است/بارگیری نخستین کشتی رو-رو در بندر امیرآباد
اگرچه در پی جنگ اقتصادی و شیوع کرونا اوضاع خوبی بر اقتصاد ایران حاکم نیست و صادرات در سه ماهه نخست تاحدودی متوقف شد اما صادرات در مازندران با منفی 19 درصد نسبت به سال گذشته در حد نرمال بوده و براساس جدیدترین آمار گمرک استان، رو به رشد است.
به گزارش آوای خزر از ساری، تحریمهای ظالمانه و موانعی که آمریکا در مبادلات پولی و بانکی علیه ایران وضع کرده و همچنین شیوع ویروس کرونا در جهان، سبب کاهش صادرات غیرنفتی ایران شده است.
استان مازندران که در صادرات مرکبات، گل و گیاه، کیوی، صنایع دستی، مصنوعات فلزی و مواد لبنی حرفهایی برای گفتن دارد، در این شرایط اوضاع خوبی ندارد اما در نگاه کلی، روزنههای امیدی به چشم میخورد که در برنامه پنجشنبه شب "جهش" از سیمای مازندران به بخشهایی از آن اشاره شده است.
مدیرکل گمرکات مازندران با اعلام اینکه صادرات این استان رو به رشد است، تصریح کرد: گرچه باتوجه به شرایط کرونا در شهریور، مهر و آبان کاهش صادرات را داشتیم اما ماهانه 3 تا 5 درصد شاهد رفع میزان افت در این حوزه هستیم.
علی یوسفیمنش ادامه داد: از ابتدای سالجاری تا کنون حدود 437 هزار تن صادرات به ارزش 124 میلیون دلار به 31 کشور صادر شده است که عمدتاً عراق، روسیه، افغانستان، امارات و قزاقستان بوده است.
ناظر گمرکات مازندران در این گفتگوی تلفنی مستقیم، گفت: در این مدت، 34 قلم کالا به کشورهای هدف صادر شد که عمدتاً سیمان، فرآوردههای لبنی، مواد معدنی و پلاستیک بوده است.
وی با بیان اینکه 2-3 محصول اصلی شامل مرکبات، گل و گیاه و کیوی در مازندران داریم اما آن میزانی که از استان انتظار داریم صادر نمیشود، علت آن را بالا بودن نرخ کرایه حمل و نقل و نبود وسایل نقلیه متناسب با کالا عنوان کرد.

باید دست صادرکننده را بوسید
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز که میهمان حضوری برنامه "جهش" بوده است، با اشاره به اظهارات آقای یوسفیمنش اظهار کرد: این حجم صادرات نسبت به 8 ماهه سال گذشته رقم خوبی بوده است.
حسینقلی قوانلو تصریح کرد: در دو سه ماه ابتدای سال به دلیل شیوع کرونا مرزها بسته بود، مراودات نبود و عملاً صادرات را در 5 ماه اخیر انجام دادیم.
وی ادامه داد: در این شرایط کمرشکن که صادرات متوقف نشد، باید دست صادرکنندگان را بوسید.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران درباره اینکه مرکبات مازندران از سایر مبادی گمرکی صادر و به حساب آن استان ثبت میشود، گفت: اینکه کالا از گمرک مازندران یا سایر استانها از کشور خارج میشود برای ما مهم نیست، مهم صادراتی است که انجام شده، به این دلیل که هزینه حمل و نقل بالاست و صادرکننده مازندران، کالای خود را از مرز آستارا یا باشماق صادر میکند.
* صادرات دریایی رونق میگیرد
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران نیز در گفتگوی تلفنی مستقیم با برنامه "جهش"، میگوید: صادرات کالا از طریق دریا با امنیت و هزینه کمتری همراه است و اخیرأ نخستین کشتی رو-رو در بندر امیرآباد بارگیری کرده و سفر آن آغاز شده است.
محمدتقی انزانپور ادامه داد: این کشتی روسی با ظرفیت تکمیلی نرفته، اما فرصت مناسبی ایجاد شده و بهتدریج رونق میگیرد.
وی اعلام کرد: برنامهریزی جهت خرید کشتی در دستور کار است تا کالاهای مختلف با کشتیهای ایرانی در دریا جابجا شوند.

* صادرات مازندران نرمال است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز که میهمان حضوری برنامه "جهش" بوده است، گفت: به دلیل نبود حمل و نقل مناسب در مازندران، درصد بالایی از مرکبات و کیوی این استان در سال گذشته از گمرکات سایر استانها صادر شده است.
عبداله مهاجر دارابی در پایان اعلام کرد: براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت،به دلیل تحریم و شیوع کرونا، میزان صادرات استانها در حالی نرمال است که نسبت به مشابه سال گذشته تنها 30 درصد کاهش داشته باشد اما این میزان در مازندران 19 درصد منفی است و هر چند در حد نرمال بوده اما باید تلاش کنیم که به سمت رشد بالاتر از سال گذشته حرکت کنیم.
انتهای پیام/1001