در حاشیه این برنامه، به سراغ مربیان رفتیم تا کمی از کار خود بگویند، آنها باوجود علاقه به حرفهای که برگزیدهاند، اما مانند هر شغل دیگری نیاز به حمایت دارند، و زیرساختهایی که به چشم نمیآید، اما بسیار حیاتی است، مانند جاده و مسیری که بتوانند در آن به تعلیم بپردازند بدون تهدید، بدون محدودیت و بدون استرس.

مربی آموزشگاه "مهرپویا" و نماینده انجمن مربیان آموزشگاه رانندگی مرکز استان در گفتگو با خبرنگار آوای خزر در ساری با اشاره به فعالیت ۱۰۶ آموزشگاه رانندگی در استان که ۵۷۶ مربی در آن مشغول کار هستند، این مجموعه بزرگ آموزشی را یک تشکل نوپا و در حمایت از مربیان آموزشگاههای رانندگی توصیف کرد.
تشکلی برای حمایت از مربیان رانندگیقربانعلی رکنی به مشکلات مربیان اشاره و اظهار کرد: عدم بهرهمندی از بیمه، دستمزد مکفی، سهمیه سوخت و سایر مزایا این قشر را به زحمت انداخته است، و تاکنون هیچ حمایتی نشدند؛ لذا تصمیم گرفتیم که انجمن حمایت از مربیان آموزشگاههای رانندگی را انسجام بدهیم تا این قشر زحمتکش یک پشتوانه داشته و فعالیت و درخواستهای آنها در قالب یک تشکل قانونمند انجام و پیگیری شود.

وی با اشاره به برنامه امروز بیان کرد: این مانور به مناسبت گرامیداشت دهه فجر و باهدف اتحاد و همبستگی مربیان با مجموعه راهور برگزار شد. مربیان با رضایت حاضر شدند، اما رضایت اصلی ما زمانیست که مربی حمایت شود.
رکنی ادامه داد: با مدیر و مؤسس آموزشگاه مشکل نداریم هدف و سفره ما یکی است. از مسوولان تقاضا داریم که آموزشگاه و مربی را ببینند.
درصد بالای کمیسیون
یکی از مربیان آموزشگاه رانندگی در ساری با اشاره به میزان بالای کمیسیون که در حال حاضر ۴۲.۵ درصد از مربی دریافت میشود، کاهش این میزان باتوجه به هزینههای بالای استهلاک خودرو را خواستار شد و تصریح کرد: ماهانه کمتر از سه میلیون تومان درآمد داریم که بیشتر آن جهت استهلاک ماشین هزینه میشود و با حدود ۱.۵ میلیون تومانی که به دستمان میرسد، دخل و خرج با هم جور درنمیآید.
وی ادامه داد: سه ماه از سال را بهدلیل کرونا بیکار بودیم، از طرفی قیمت ابزارآلات چندین برابر شده و واقعاً این شرایط برای ما بهصرفه نیست.
نداشتن بیمه و فراموششدن در کرونا
یکی از مربیان خانم نیز اظهار داشت: شغل ما پُر از استرس است، با کوچکترین اشتباه به مشکلات بزرگی برمیخوریم. از سوی دیگر، من و خیلی از همکارانم ۱۵ سال و بیشتر است که کار میکنیم، اما بیمه نیستیم و تاکنون از سوی دولت هیچ حمایت نشدهایم.
مربی دیگری گفت: در دوران کرونا بیشتر اصناف از حمایتهای دولت بهرهمند شدند، اما شامل حال مربیان آموزشگاههای رانندگی نشد و حتی یک میلیون تومان کمک معیشت کرونا نیز به ما تعلق نگرفت.

به گزارش
آوای خزر، مربیان آموزشگاههای رانندگی شغل پُراسترس و در عین حال با حاشیه امنیت بسیار پایینی دارند. اگر در حین تعلیم بهدلیل اشتباه هنرجو به خودرو خسارت وارد شود، راننده میماند و هزینه تعمیر خودرو. ضمن اینکه همواره با محدودیتهای تردد مواجه هستند و گاه و بیگاه مؤاخذه میشوند. هیچ جای مناسبی هم برای تعلیم ندارند.
در حال حاضر، ۱۰۶ آموزشگاه رانندگی با حدود ۶۰۰ مربی زن و مرد در استان مازندران فعالیت دارند. در برنامه امروز بیش از ۵۰ مربی آموزشگاه با خودروهای خود حضور داشتند.
انتهای پیام/۱۰۰۱