به گزارش آوای خزر از ساری، سردار عبداله ملکی امروز چهارشنبه 28 مهرماه در اختتامیه جشنواره فانوس که پنجمین دوره آن به صورت استانی برگزار شده است، اظهار داشت: جشنواره ملی فانوس راه خود را پیدا کرد. در کنار جشنواره "اشک انار" خیر و برکات زیادی را به همراه داشت و توانستیم هنرمندان شاخصی را شناسایی کنیم.
او با بیان اینکه زیباییهای فراوانی در جنگ داریم که به عنوان یک گنج باید نگریسته شوند، از گفتگوی چند روز پیش خود با مدیر مؤسسه فرهنگی هنری اوج گفت که با ایشان درباره ساخت فیلمی با عنوان "نفوذ" صحبت کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران یادآور شد که این فیلم سرگذشت "شهید محمد تورانی" خواهد بود؛ او قبل از انقلاب یک فرد سیاسی بود، درس طلبگی خواند. پس از انقلاب پاسدار شد. به عنوان عامل نفوذی در دل منافقان رفت. حتی از طرف خانواده سرکوب شد. حرفهای زیادی شنید و همه اینها را به جان خرید تا مأموریتش را به پایان برساند.(یک کتاب درباره شهید تورانی نوشته شد و کتاب دوم تا پایان سال به اتمام میرسد).
ملکی ادامه داد: حتی بچهها سپاه به او می گفتند: تو منافق شدی. سرانجام در جریان جنگ جنگل به شهادت رسید. شهید تورانی توانسته بود انبار بزرگ مهمات منافقان و فعالیتهای آنها را لو بدهد.
او با اشاره به ادامه گفتگوهای خود با مدیر مؤسسه اوج اظهار داشت: گرچه پایتخت 1و 2 و ...و 5 از سوی این مجموعه فرهنگی هنری ساخته شد اما مازندران سوژههای زیادی در حوزه دفاع مقدس نیز دارد که باید به آنها پرداخته شود. ما حماسهسازانی چون شهیدان شیرودی، کشوری، خلعتبری، نوری، طوسی و بصیر را داریم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران گفت: مازندران در دوران جنگ، هم مشکل جنگ جنگل را حل کرد. هم میزبان 55 هزار جنوبی جنگزده بود. هم به بازسازی سوسنگرد پرداخت و هم ده - یازده یگان را حمایت کرد و بسیار در دفاع از کشور مؤثر بود که نیاز هست در قالب فیلم و کتاب و سریال به آنها پرداخته شود.
او با بیان اینکه مقرر شد تا مؤسسه اوج نخستین قدم در ساخت فیلم دفاع مقدس از حماسه مازندرانیها را با فیلم "نفوذ" با موضوع پرداختن به مبارزات شهید محمد تورانی آغاز کند.
ملکی در بخش دیگری از سخنان خود از مسوولان سیاسی و فرهنگی استان مازندران به ویژه از سازمان برنامه و بودجه با این بیان که " خیلی فکرشان پایین است" گلایهمند شد و عنوان کرد: سالهای سال است که به آنها میگوییم در حوزه دفاع مقدس قدم بردارند اما قدم که نه "قلمی" برنداشتند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران اظهار داشت: تا مسوولان سیاسی و فرهنگی، و استاندار مازندران نخواهند؛ کاری انجام نمیشود، باید تلاش کنیم در قالب فیلم و سریال ظرفیتهای مازندران را مطرح کنیم.
او با اشاره به برگزاری جشنوارههای متعدد در زمینه دفاع مقدس، عنوان کرد: هزاران سوژه برای پرداختن در این زمینه وجود دارد؛ حماسه لشکر 25 کربلا، تیپ مالک اشتر و ... که ارشاد، حوزه هنری، صدا و سیما، بنیاد شهید، کانون پرورش فکری، حفط آثار، و بسیج باید پای کار بیایند.
سردار عبداله ملکی در پایان گفت: ظرفیتهای عظیمی از گلوگاه تا رامسر برای بیان حماسههای دفاع مقدس داریم. باید از ظرفیتهای مردمی هم برای ارائه این گنجینههای بکر استفاده کنیم. و باید با پای دل به سوی هنر برویم تا ظرفیتهای دفاع مقدس را عنوان کنیم.
تجلیل از 19 برگزیده نخستین جشنواره استانی فانوس
به گزارش آوای خزر، دبیر جشنواره فانوس نیز در سخنانی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی ظرفیتها و شناسایی هنرمندان عنوان و از مشارکت دستگاهها در این زمینه قدردانی کرد.
روح الله ایرانمهر با اعلام اینکه مازندران سال گذشته مقام دوم را در جشنواره فانوس به دست آورده است اظهار امیدواری کرد که امسال بتواند رتبه نخست را در بخش ملی کسب کند.(تقدیر از برگزیدگان ملی آذرماه برگزار میشود)
او با بیان اینکه فعالیت جشنواره از اردیبهشت ماه آغاز شد و اول خرداد نیز فراخوان منتشر شد، افزود: شرکتکنندگان تا پایان مردادماه فرصت ارسال آثار را داشتند. مجموعاً 709 اثر ثبت شد. بخش اعظم را دستگاههای مشارکتکننده معرفی کردند. مازندران در تعداد آثار ارائه شده رتبه نخست را دارد.
ایرانهمر در پایان گفت: 50 اثر برای داوری انتخاب و از این تعداد، نهایتاً 19 هنرمند برگزیده شدند. آثار ممتاز نیز به بخش ملی ارسال شدند.
در این برنامه از هنرمندان برگزیده جشنواره فانوس با تقدیم هدایایی قدردانی شد.
انتهای پیام/1001/