مدیرکل محیط زیست مازندران:
۱۴۰ هکتار از میانکاله در آتش سوخت
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرد: آتشسوزی ظهر روز گذشته در جزیره میانکاله، سبب از بین رفتن ۱۴۰ هکتار از پوشش گیاهی این ذخیرهگاه زیستکره شده است.
به گزارش آوای خزر از ساری، ظهر روز گذشته بود که آتشسوزی در "اسماعیلسای" تنها جزیره میانکاله آغاز شد و به طور معمول موقعیت منطقه، تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز به استحضار اداره محیط زیست و فرمانداری شهرستان بهشهر، و همزمان به اداره کل حفاظت محیط زیست و استانداری مازندران اعلام شد.
باتوجه به وسعت آتشسوزی و پوشش گیاهی سازیل که بهسرعت جزیره را فرا میگیرد نیاز بود تا نیروی انسانی و امکانات بیشتری وارد منطقه میشد، اما شرایط باتلاقی مانع از انتقال تجهیزات شد و حتی تانکر آبرسان هم امکان تردد نداشت، بنابراین محیطبانان و بومیان بهصورت دستی و تا جایی که امکان داشت، به نبرد با آتش پرداختند.
اما آتش چه زمانی خاموش شد؟ "علی کلانه" رئیس ذخیرهگاه زیستکره میانکاله میگوید: تا ساعت ۲۲ آتش را مهار کردیم، اما تا ۳ بامداد امروز به طور کامل خاموش شد و شرایط جوی نیز به کمک آمد.
او از سختی کار گفت که بخشی از راه را پیاده به محل آتشسوزی رفتند و با امکاناتی که در دسترس بود، آتش را مهار کردند.
توضیحات تکمیلی را از حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران جویا شدیم که میگوید: ظهر روز گذشته خبر آتشسوزی به این ادارهکل اعلام شد و در ادامه نیز جزئیات بیشتری در اختیار ما قرار گرفت تا پشتیبانی انجام شود.
او اعلام کرد: منطقه آتشسوزی واقع در جزیره اسماعیلسای باتلاقی بوده و به همین سبب، نیروهای ما بخشی از راه را با خودرو و بخشی دیگر را با پیاده پیمودند.
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: بین ساعت ۱۴ تا ۱۴:۳۰ به منابع طبیعی شهرستان اطلاع داده شد و خوشبختانه آنها در منطقه بودند و به کمک آمدند.
او با تأیید درخواست بالگرد تصریح کرد: معمولاً در این حوادث همه تجهیزات باید برای اطفای حریق در نظر گرفته شود.
ابراهیمی ادامه داد: حجم آتشسوزی بهطوری بود که میشد آتش را در زمان مناسب مهار کرد، اما غروب روز گذشته با وزش باد شدید مواجه شدیم و آتش گسترده شد. زمانی که نیاز به حضور بالگرد بود به تاریکی شب برخورد کردیم و بالگرد اعزام نشد. به هر حال نیروهای ما با تمام توان توانستند آتش را در ساعت ۲۲ مهار کنند.
سؤال این است که علت آتشسوزی چه بود؟ پاسخ مانند سریالهای قبلی! عامل انسانی است. عاملی که هنوز هم میخواهد بر میانکاله چنبره بزند و تنها به منافع خود میاندیشد. منافعی مغایر با توسعه پایدار و برنامه جهانی انسان و کرهی مسکون؛ و یک سؤال روتین، چه میزان از میانکاله در آتشافروزی روز گذشته قربانی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست این میزان را ۱۴۰ هکتار عنوان کرد؛ که عمدتاً دارای پوشش گیاهی سازیل بوده است.
به گزارش آوای خزر، از ابتدای سالجاری تاکنون ۴۲ مورد آتشسوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله رخ داده است که وسعت آن به ۴۳۳ هکتار میرسد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/