آوای خزر/ سوپ عدس با لیمو، خوشطعم، رضایتبخش و کاملا خوشمزه است.
برای تهیه سوپ عدس به این مواد نیاز دارید
اولین باری که این سوپ عدس را خوردم واقعا انتظار نداشتم آن را دوست داشته باشم. فکر میکردم بیمزه و کسلکننده خواهد بود، اما به لطف ترکیبی از ادویهها و لیموی تازه، طعمی شگفتانگیز و بسیار آرامبخش دارد.
مواد مورد نیاز برای تهیه سوپ عدس، ساده است و احتمالا اکثر آنها از قبل در آشپزخانه شما وجود دارد. به این مواد نیاز دارید:
سبزیجات تازه، اختیاری هستند، اما یک مشت شوید، یا جعفری گزینههای خوبی به شمار میروند.
عدس: میتوانید از عدس قهوهای، قرمز یا فرانسوی برای درست کردن سوپ استفاده کنید و آنها را نپخته به مواد اضافه اضافه کنید. عدس، سرشار از فیبر، ویتامین B، آهن، پروتئین و کمچربی است.
سیر، پیاز و هویج موادی مغذی هستند که بافت و رنگ را به سوپ اضافه میکنند.
زیره آسیابشده، گشنیز آسیابشده و زردچوبه آسیابشده، به این غذا رنگ و عطر میدهند.
آب گوشت: برای یک سوپ عدس گیاهی/وگان، میتوانید از آب سبزیجات استفاده کنید.
کلمپیچ یا اسفناج، مواد مغذی بیشتری را به سوپ اضافه میکند.
لیموی تازه برای این سوپ ضروری است. حتی میتوانید برشهای لیمو را هنگام سرو به کاسهها اضافه کنید.
سبزیجات تازه، اختیاری هستند، اما یک مشت شوید، یا جعفری گزینههای خوبی به شمار میروند.
مواد لازم برای تهیه سوپ عدس
- 2قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2فنجان پیاز ریز خرد شده (1 پیاز متوسط)
- 2هویج بزرگ خرد شده
- 2قاشق چایخوری سیر خرد شده (3 حبه)
- 1قاشق چایخوری زیره آسیابشده
- یکدوم قاشق چایخوری گشنیز آسیابشده
- یکدوم قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیابشده
- یکدوم قاشق چایخوری زردچوبه آسیابشده
- 2 فنجان عدس آبکشیشده
- 8فنجان آب مرغ یا سبزیجات
- 2فنجان کلم پیچ یا اسفناج خرد شده
- 1 تا 2عدد لیمو
- یکچهارم فنجان سبزیجات تازه خرد شده مانند جعفری یا شوید (اختیاری)
- نمک دریا
طرز تهیه سوپ عدس با لیمو
درست کردن این سوپ عدس، بسیار ساده است. بیایید به سرعت مراحل را طی کنیم:
مرحله 1
پیاز و هویج را در یک قابلمه بزرگ بپزید تا زمانی که شروع به نرم شدن کنند و بویی شیرین از آنها استشمام شود. اگر آنها را در یخچال دارید، کرفس یا رازیانه هم به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 2
سیر، زیره، گشنیز و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. بهتر است آنها را 30ثانیه تفت دهید. این زمان کوتاه باعث میشود سیر و ادویهها گرم شوند و به آنها کمک میکند طعم بیشتری به سوپ بدهند.
مرحله 3
عدسها را بشویید و عدسهای نپخته را به قابلمه اضافه کنید، اما قبل از انجام این کار، حتما آنها را با آب جاری آبکشی کنید.
مرحله 4
عدس و آب گوشت را اضافه کنید. تقریبا با تمام مواد، سوپ را روی اجاق بگذارید و تا حدی بپزید که عدسها نرم شوند. این کار 30 تا 40دقیقه طول میکشد.
مرحله 5
سوپ را بچشید و مزهدار کنید، سپس سبزیها را هم بریزید. چه از کلمپیچ یا اسفناج در سوپ استفاده کنید، فقط کافی است آنها را چند دقیقه قبل از سرو بپزید.

مرحله 6
آب لیموی تازه و گیاهان تازه را اضافه کنید. درست قبل از سرو، مقدار زیادی آب لیموی تازه را داخل سوپ بریزید. این کار واقعا طعم سوپ را تازه و فوقالعاده میکند. گیاهان تازه مانند شوید، یا جعفری هم طعم خوبی دارند.
همانطور که در عکسها میبینید، میتوانید برشهای لیمو را هم به سوپ اضافه کنید. این کار کاملا اختیاری است، اما طعم لیموی بیشتری را به این سوپ میافزاید و هر کسی که سوپ را سرو میکند میتواند به دلخواه خود به آن لیمو اضافه کند.
آیا باید سوپ عدس را مخلوط کنم؟
اینکه آیا سوپ را مخلوط کنید، یا نه، کاملا به شما بستگی دارد. بسیاری از دستورالعمل ها برای سوپ عدس نیاز به مخلوط کردن تمام یا بخشی از سوپ برای غلیظ شدن آن دارند.
سوپ عدس تا چهار روز در یخچال میماند و به نظر من به مرور زمان پس از اولین بار طعم آن بهتر میشود.
برخی این کار را انجام نمیدهند چون فکر میکنند سوپ به اندازه کافی غلیظ است و از ترکیب آبگوشت و بافت عدس کامل پختهشده لذت میبرند.
اگر میخواهید سوپ را مخلوط کنید، از مخلوطکن استفاده کنید و در آن را جدا کنید و یک حوله کاغذی روی سوراخ قرار بدهید. به این ترتیب، همانطور که مایع داغ را مخلوط میکنید، بخار میتواند آزاد شود.
سوپ عدس چقدر در یخچال میماند؟
سوپ عدس تا چهار روز در یخچال میماند و به نظر من به مرور زمان پس از اولین بار طعم آن بهتر میشود.
ممکن است متوجه شوید که عدس مقداری از مایع اضافی موجود در سوپ را زمانی که در یخچال قرار میگیرد جذب میکند. برای بازگرداندن قوام بیشتر به سوپ، کافی است قبل از گرم کردن مجدد، مقداری آب یا آب گوشت اضافه کنید.
همچنین میتوانید سوپ را فریز کنید تا چندین ماه در فریزر نگهداری شود. قبل از سرو به سادگی آن را یخزدایی و دوباره گرم کنید.
انتهای پیام/1005