مدیرکل محیط زیست مازندران:
آلایندگی محسوس معادن در محورهای هراز، فیروزکوه و چالوس/ ترک فعل برخی مدیران درباره قانون هوای پاک
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به آلایندگی معادن در محورهای هراز، فیروزکوه و چالوس که وارد فضای شهری میشود، اعلام کرد: وظیفه صنایع و دستگاههای مختلف در قانون هوای پاک دیده شده و سال گذشته به دلیل ترک فعل برخی از مدیران با آنها برخورد جدی صورت گرفت.
آوای خزر –
آزاده بابانژاد: سومین کارگروه کنترل آلودگی هوا در مازندران امروز پنجشنبه با حضور احمد توکلی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و با شرکت اعضا در دبیرخانه کارگروه - ادارهکل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
عطااله کاویان دبیر کارگروه کنترل آلودگی هوا در مازندران اظهار داشت: قانون هوای پاک مواد متعددی دارد که شاید برای هفت – هشت مورد آن آییننامه اجرایی داشته باشیم، در گذشته آمار مناسبی از وضعیت آلودگی هوای استان نداشتیم، اما اکنون استفاده از تکنولوژیهای نوین مانند تصاویر ماهوارهای اطلاعات خوبی را در اختیارمان قرار میدهد.
او ادامه داد: از اعتبارات سال گذشته، سه ایستگاه سنجش کیفی آلودگی هوا در نکا، آمل و چالوس راهاندازی شد که به صورت ساعتی دادهها دریافت و به پورتال مربوطه به صورت برخط وصل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: این ایستگاهها باید در تمامی شهرهای مازندران وجود داشته باشد، بر اساس مسئولیت اجتماعی و مفاد قانون هوای پاک، شهرداریها مکلف هستند که در حمل و نقل و فضای سبز شهری ورود پیدا کنند و لذا در هر شهری با هزینه ۵۰۰ میلیون تومان، میتوانیم یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا داشته باشیم.
دکتر کاویان با اشاره به آلایندگی معادن در محورهای هراز، فیروزکوه، و چالوس، همچنین در خطیرکوه و مرزنآباد و بلده، اعلام کرد: ذرات معلق بین ۱۰ تا ۲.۵ PM را داریم که از این مسیرها وارد فضای شهری میشوند.
او ادامه داد: تعطیل کردن و پلمب معادن راه حل نهایی نیست، آنها باید به رعایت قانون ملزم شوند، همچنین یکسری تکالیفی در قالب هوای پاک بر عهده دستگاهها گذاشته شد، پارسال چند مدیر اجرایی در قانون هوای پاک ترک فعل داشتند و تصمیمات سخت و جدی در مورد آنها گرفته شد.
دبیر کارگروه کنترل آلودگی هوای مازندران با بیان اینکه وزارتخانههای نفت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، وزارت نیرو و ... ادارات کل تابعه در استانها وظایف مهمی در کارگروه هوای پاک دارند، تصریح کرد: استانداردسازی سوخت بنزین، گازوئیل و نفت کوره، اجرای طرح بیابانزدایی و آبخوانداری، ایجاد فضای سبز و شهر سبز، همچنین تأمین حقآبه تالابها ازجمله وظایف وزارتخانههای مذکور است.

کاویان با اشاره به توسعه زیرساختها که از طرحهای عمرانی مهم برای پیشرفت و آبادانی است، افزود: با توجه به خسارتهایی که در این طرحها بر محیط زیست وارد میشود باید در دو طرف جادهها نهالکاری و تا دو سال نیز از آنها حفاظت شود.
او با اعلام اینکه ۹۵ درصد انرژی کشور از سوختهای فسیلی است، گفت: باید استفاده از انرژی پاک را از دستگاههای اجرایی آغاز کنیم و به سایر محیطها و به منازل مسکونی برسانیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار داشت: حداقل ۱۰ درصد توسعه فضای سبز را در شهرکهای صنعتی استان داریم و در برخی از شهرکها فضای سبز خوبی ایجاد شده است. برخی شهرکها برای طرح توسعهای میخواهند درختان را قطع کنند، اما ما اجازه نمیدهیم.
به گزارش خبرنگار ما، در پایان این جلسه به مناسبت ایام فاطمیه مراسم گرامیداشت مقام حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجتالاسلام عباسعلی ابراهیمی رئیس ستاد اقامه نماز مازندران، با همیاری پرسنل ادارهکل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/