دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۰۶۲
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۶
سفر هیات دولت به مازندران/۲۳

سلاجقه: جانمایی برای پسماند مازندران سخت است/ تفکیک زباله از مبدأ راهکار مدیریت پسماند

سلاجقه: جانمایی برای پسماند مازندران سخت است/ تفکیک زباله از مبدأ راهکار مدیریت پسماند
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دومین سفر استانی رئیس جمهور به مازندران به عنوان نماینده ایشان در غرب استان، با بیان اینکه جانمایی برای پسماند این استان سخت است، تنها راهکار مدیریت پسماند را تفکیک زباله از مبدأ عنوان کرد.
آوای خزر آزاده بابانژاد: سخنان دکتر علی سلاجقه در جمع فعالان محیط زیست و منابع طبیعی مازندران در سفر دو روزه رئیس جمهور و هیات همراه به این استان شامل نکات مهمی بود.

او در بخشی از صحبت‌هایش با بیان اینکه باید در کشور داشته‌های خودمان را بشناسیم و ببینیم سرمایه ملی در محیط زیست چقدر است، تصریح کرد: تا پایان شهریور امسال در ۹۲ درصد سطح کشور نقشه ارزش‌گذاری اقتصادی محیط زیست با ۱۱ شاخص بیرون می‌آید.

سلاجقه تصریح کرد: اگر همین فرمول اولیه بیرون بیاید و آن را به چند متغیری تبدیل کنیم، سرمایه‌گذار پولش را برای اهداف محیط زیستی سرمایه‌گذاری می‌کند به طوری‌که همراه با آخرین فناوری باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کار عالمانه و زیربنایی را در فاز پایش کشور در حال انجام داریم، گفت: کل پایش آب و خاک و هوای کشور را داریم به روز رصد می‌کنیم، چون مفسده‌هایی زیادی در این زمینه بوده است.

او از همکاری وزارت نفت، بهداشت و صمت با محیط زیست گفته و تصریح کرده است که  در تمام پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌ها باید پالایش برخط انجام بگیرد و این موضوع را در مناطق نیز داریم.

سلاجقه که در نشست تبیین دستاوردهای نظام در حوزه محیط زیست در جمع سمن‌های زیست محیطی و اساتید دانشگاه در شهرستان چالوس سخن می‌گفت؛ با بیان اینکه سیاست سازمان در مناطق حفاظت شده این است که خیلی از جا‌ها ظرفیت زیستگاهی قبلی و توان اکولوژیکی را ندارند، معتقد است که در اینجا شما (فعالان محیط زیست) باید عاقلانه تصمیم بگیرید. اکنون در کشور‌های اروپایی تمام جنگل‌ها دست‌کاشت بوده و کاملا مشخص است چه اتفاقی افتاد؟!

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در دین و آیین و تمدن ماست که محیط زیست باید حفظ شود و هم توسعه اتفاق بیفتد؛ این ترازو باید در تعادل بایستد و توسعه به نحو مطلوب باشد.

او اعلام کرد که به زودی ۳۲ طرح دانش بومی را در استان‌های کشور رونمایی می‌کنیم ابتدا در شهرکرد و چهار محال بختیاری؛ گفتیم هر استان پرچمدار یک دانش بومی مثلا در حوزه پسماند، پساب و ... باشد.

سلاجقه همچنین از راه‌اندازی سامانه جامع محیط زیست گفت و اعلام کرد که سازمان محیط زیست مردم پایه است و شعار نمی‌دهیم. لایحه حفاظت مشارکتی را – گرچه خیلی سخت بود- آوردیم و امیدواریم زودتر به تصویب برسد.
 
سلاجقه: جانمایی برای پسماند مازندران سخت است/ تفکیک زباله از مبدأ راهکار مدیریت پسماند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: بر اساس نظریه جوهری ملاصدرا هر چیزی مرتباً در حال تغییر است. اکوسیستم‌ها به نحو اولی‌تر جابجا می‌شوند و مرز‌های آن‌ها تغییر می‌باید. کشور دچار چالش شده است، مردم مقابل محیط زیست و محیط زیست دارد داغان می‌شود.

او ادامه داد: برای جلوگیری از این وضعیت گفتیم که حذف ادغام و ارتقا باشد با این توضیح که در شورای عالی محیط زیست که در دولت سیزدهم چهار بار برگزار شد و رئیس جمهور نیز برای آن وقت گذاشتند، یک میلیون هکتار به سطح محیط زیست کشور اضافه شده است.

سلاجقه گفت: در جلسه چهارم ۳۳۳ هزار هکتار فقط مناطق جدید به محیط زیست اضافه کردیم و در سه تای قبلی بیش از ۷۰۰ و اندی هزار هکتار اضافه کردیم؛ وقتی در شیراز ۴۰۰ هکتار را از دست دادیم؛ ۳۰ هزار هکتار را گرفتیم و شاخص تعیین کردیم که باید منابع ژنتیکی باشد.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به معضلات شیرابه‌ها در شمال و برخی دیگر از استان‌ها اظهار داشت: در استان‌های شمالی هیچ جا را نمی‌توانیم برای زباله‌سوز و نظایر آن جانمایی کنیم لذا مدیریت پسماند باید از مبدا صورت بگیرد اگر همه هزینه‌ها در آموزش هزینه شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما در برخی مسائل کشور نسبت به محیط زیست به این نقطه رسیده‌ایم که باید تیغ جراحی برداریم و مشکل را حل کنیم.

سلاجقه بیان کرد: یکی از نقاط زیبای مازندران را در مسیر ۲ کیلومتری عباس‌آباد تنکابن داریم، اما زباله را هم در آن داریم؛ در شمال کشور اصلا نباید زباله داشته باشیم، گرچه خانه دومی‌ها هستند و مسافران و بومی‌ها را هم داریم، اما می‌شود مدیریت کرد، چون همه ما با تربیت و فرهنگی بزرگ شدیم که می‌توانیم این مسائل را نداشته باشیم.

او ادامه داد: به این فکر کنیم که در همین استان پیشینیان ما در مدیریت آب و زباله‌تر و خشک چه می‌کردند؛ در نتیجه در شمال کشور بحث زیربنایی ما این است که با صدا و سیما، رسانه‌ها، سمن‌ها و دستگاه‌های ذی‌نفع بنشینیم و همه را پای کار بیاریم و تفکیک از مبدأ را انجام بدهیم.
 
سلاجقه: جانمایی برای پسماند مازندران سخت است/ تفکیک زباله از مبدأ راهکار مدیریت پسماند
سلاجقه با بیان اینکه برای جانمایی در تنکابن، عباس‌آباد، و کلاردشت هیچ جایی نداریم، تصریح کرد: در جهت مدیریت پسماند این دو - سه شهرستان باید آنجا یک لندفیل بسیار مهندسی طراحی شود، اما اصولی و درست نیست چرا که ما این سرمایه را داریم دفع می‌کنیم. در نوشهر زباله‌سوز داریم، اما خودش آلایندگی ایجاد می‌کند و داریم سرمایه‌سوزی می‌کنیم!

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حقوق اندک همکارانش در محیط زیست که در رده دوم به بعد قرار داشت، گفت:، اما اکنون در رده نخست کشور به دلیل حقوق قرار داریم؛ در مسائل رفاهی، در زیرساختی و تمام مجموعه‌های محیط زیست در کل استان‌ها اتفاقات خوبی افتاد، در جیره غذایی محیط‌بان‌هاهیچ مشکلی نداریم در تجهیزات انفرادی مشکل نداریم، ۱۲ دستگاه موتورسیکلت تزریق شد، ۱۰۰ دستگاه تویوتا هایلوکس خواستیم که ۲ تا تزریق شد و در دو - سه هفته دیگر بقیه را خواهیم داشت و جذب نیروی انسانی نیز افزایش یافت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه محیط زیست بین‌الملل با کشور‌هایی روبرو بودیم که محیط زیست برای آن‌ها اولویت نبوده و یا در رده چندم اولویت قرار داشت، تصریح کرد: کشور‌هایی بودند که از داعش و جنگ و فقر و بدبختی می‌گفتند، اما آن‌ها را هم پای کار آوردیم و برخی از کنوانسیون‌ها مثل تهران (خزر)، کویت و ... را احیا و قوانینی، چون بهسازی محیط زیست و حیات وحش را بعد از ۶۰ سال به روز کردیم.

سلاجقه در پایان با بیان اینکه به گفته رئیس جمهور توسعه فرع بر محیط زیست است  و برای محیط زیست نیز این یک میثاق ملی است، عنوان کرد که ۱۵ درصد از برنامه هفتم در خصوص محیط زیست است، گرچه نواقص و مشکلاتی داریم، اما در این وضعیت اقتصادی و محیط زیستی اینکه گلیم محیط زیست را بیرون بکشیم خیلی کار بزرگی است.

به گزارش خبرنگار ما، برنامه‌های سفر دکتر سلاجقه در سفر دوم رئیس جمهور به مازندران شامل بازدید از رودخانه حفاظت شده سردآبرود در شهرستان کلاردشت، بازدید از اثر طبیعی-ملی قلل سه گانه علم‌کوه در شهرستان کلاردشت، بازدید از واحد‌های صنعتی و تصفیه خانه مرکزی و سامانه دفع سپتاژ غرب استان در شهرک صنعتی سلمان‌شهر شهرستان عباس‌آباد، برگزاری نشست نخبگانی با هدف بررسی مسائل و مشکلات شهرستان‌های عباس‌آباد و کلاردشت و برگزاری نشست نخبگانی با هدف بررسی مسائل و مشکلات شهرستان جویبار با موضوع تبیین دستاورد‌های نظام و اقدامات دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست با حضور فرهنگیان و معلمان استان بوده است.

انتهای پیام/۱۰۰۱/
خبرنگار: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار