دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰

اولین علائم سرطان روده بزرگ چیست؟

سرطان روده بزرگ از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان زنان و مردان است و غربالگری‌های سرطان می‌تواند در تشخیص زودهنگام آن موثر باشد.

به گزارش آوای خزر، سرطان‌های روده بزرگ زمانی بوجود می‌آیند که رشد غیر طبیعی سلول‌ها در سطح داخلی روده بزرگ یا راست روده رخ می‌دهد و این رشد را پولیپ می‌گویند. برخی از پولیپ‌ها می‌توانند با گذشت زمان که ممکن است سال‌ها طول بکشد، به سرطان تبدیل شوند.  

 علائم سرطان روده در ابتدا ممکن است نامحسوس باشد. به عنوان مثال، علائم شامل اسهال و یبوست متناوب، کم خونی، ناراحتی شکمی و کاهش وزن است. همانطور که بیماری پیشرفت می‌کند، علائم مشخص‌تر می‌شود.

به گفته روسلان باسانوف، انکولوژیست، درد در روده، خون در مدفوع، سوزش سر دل، تهوع و استفراغ می‌توانند از نشانه‌های سرطان روده بزرگ باشند.

سرطان روده بزرگ یک تومور بدخیم است که در پوشش روده بزرگ ایجاد می‌شود. افراد بالای ۴۵ سال بیشتر مستعد ابتلا به این سرطان هستند. عواملی، چون بیماری‌های التهابی مزمن، پولیپ روده، رژیم غذایی نامناسب، چاقی و عدم فعالیت بدنی می‌توانند در احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرگذار باشند و خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن افزایش می‌یابد.

به گفته این متخصص سرطان، در مرحله اول بیماری، تومور بیش از ۲ سانتی متر نیست و در داخل غشای مخاطی قرار دارد. احتمال ادامه به حیات  فرد مبتلا در صورت تشخیص سرطان در مرحله اول تا ۹۵ درصد است.

مرحله دوم با افزایش تومور تا ۵ سانتی متر همراه با آسیب به غدد لنفاوی مشخص می‌شود. در مراحل بعدی، تومور تا ۱۰ سانتی متر رشد می‌کند و آسیب به لایه عضلانی و غدد لنفاوی  مشاهده می‌شود. در آخرین مرحله، به عنوان یک قاعده، تومور با متاستاز به سایر اندام‌ها و بافت‌ها به ۱۰ سانتی متر می‌رسد.

میزان ادامه به زندگی با تشخیص در مرحله دوم تا ۹۰ درصد، در مرحله سوم از ۵۵ تا ۷۰ درصد و در مرحله چهارم حدود ۳۰ درصد است.

تشخیص از طریق آزمایش خون بیوشیمیایی، نشانگر‌های تومور، کولونوسکوپی، ایریگوسکوپی، سونوگرافی و سی‌تی انجام می‌شود. همچنین در صورت شک به متاستاز، ممکن است لازم باشد قفسه سینه و سایر نواحی مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: gazeta.ru

انتهای پیام/

| دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما