دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت:

انتظار از بودجه‌های دولتی را کنار بگذارید

انتظار از بودجه‌های دولتی را کنار بگذارید
مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، گفت: انتظار اینکه از دولت بودجه عمرانی قابل توجهی به دست بیاید وجود ندارد، انتظار را کنار بگذارید.

به گزارش آوای خزر از ساری، علی جعفریان در مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به ماهیت دانشگاه که یک ماهیت جریانی دارد، رفت و آمد‌ها و تغییرات را کمک به هدایت و رفع موانع عنوان و اظهار کرد: اگر خیلی توانمند باشییم می‌توانیم سیاستگذاری مناسبی در رفع نواقص داشته باشیم.

وی یکی از مسائل حوزه سلامت در دانشگاه مازندران را وجود ۲۶ بیمارستان با ۳ هزار و ۴۶۳ تخت عنوان کرد که متوسط تخت‌های بیمارستانی ۱۳۰ تا ۱۴۰ تخت است و این وضعیت را حاکی از یک تصمیم غلطی عنوان کرد که گرفته شده یعنی بیمارستان ۳۲ تختخوابی و ۶۴ تختخوابی هم ساختیم و مقدار زیادی از منابع را در جایی هزینه کردیم که نباید می‌کردیم.

مشاور عالی وزیر بهداشت بیان کرد: باید حواسمان باشد که این روند ادامه پیدا نکند، چون اگر این تعداد تخت را بخواهیم توزیع مناسب جغرافیایی هم در استان داشته باشیم مثلا شاید ۵ یا ۶ بیمارستان باید ساخته می‌شد.

جعفریان ادامه داد: بیمارستان‌های جدید باید یک‌هزار تختخوابی باشند تا هزینه‌های سر بار ما را کم بکند. خیلی بعید می‌دانم که بیمارستان دولتی زیر ۱٠٠ تخت بتواند اقتصادی باشد این تقریبا امکانپذیر نیست گرچه از این مراکز داریم و یکی از گرفتاری‌های ماست.

معاون وزیر بهداشت گفت: ذی‌نفعان داخلی در نظام سلامت باید راضی باشند یعنی اگر هیات علمی، پرستاران و کادر درمان، دانشجو و دیگر کارکنان ما راضی نباشند رضایت مردم را نمی‌توانیم به دست بیاوریم.

وی یادآور شد: شغل ما ارائه خدمات سطح بالا و بسیار مهم و نیاز مردم است، اینجا می‌آییم که مردم از خدمتی که می‌گیرند راضی باشند.

جعفریان با اشاره به پروژه‌های باز که در استان موجود است، اظهار کرد: باید طرح‌هایی که در درصد‌های پایینی است و فقط هزینه نگهداری کارگاه‌ها داده می‌شود به سرعت به اتمام برسد.

جعفریان با اشاره به وضعیت اقتصادی و مشکلات عدیده‌ای که دولت با آن مواجه است، گفت: انتظار اینکه از دولت بودجه عمرانی قابل توجهی به دست بیاید وجود ندارد، انتظار را کنار بگذارید، در شرایطی فعلی تکیه به بودجه دولتی را باید کنار بگذاریم.

مشاور عالی وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون همه پروژه‌های دولتی همین مشکل را دارند بنابراین اولا باید طرح‌های با قابلیت بهره‌برداری در زمان کوتاه شناسایی شوند و دوما از هر مسیری که می‌شود از خیران و سایر منابع برای تکمیل آن کمک گرفته شود.

وی با اشاره به نگاه دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت به حوزه سلامت، گفت: حوزه سلامت حوزه فنی است و سیاسی نیست، نباید آن را درگیر مسائل سیاسی کنیم، چون نفعی به کسی نمی‌رسد.

جعفریان با بیان اینکه ممکن است کارآمدترین آدم برای یک کاری از این جناح یا آن جناح باشد و این اصلا مهم نیست، از رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواست تا بدون نگاه سیاسی افراد توانمند را در جایگاه‌هایی که باید به کار بگیرد.

معاون وزیر بهداشت در پایان اظهار کرد: گاهی بهترین خدمات را ارائه می‌کنیم، اما خدمات‌گیرنده یا همراه بیمار به دلیل یک برخورد ما راضی نیست، چون با او حرف نزدند، پیش‌بینی اتفاقی را نداشته و یا وضعیت بیمار را برای او توجیه نکردند لذا باید با صحبت‌کردن و در جریان گذاشتن بیمار و همراه او، از بروز نارضایتی جلوگیری کرد.  

در پایان حکم دکتر محمدصادق رضایی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران توسط دکتر جعفریان به نمایندگی از وزیر بهداشت تقدیم ایشان شد.

انتهای پیام/۱۰۰۱/

خبرنگار: آزاده بابانژاد | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما
آخرین اخبار