به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، سیاوش رضوانی صبح امروز در نشست خبری که در سالن شماره 2 استانداری مازندران برگزار شد؛ با اشاره به تاریخچه تاسیس و فعالیتهای بندر امیرآباد که در حوزه جغرافیایی بهشهر قرار دارد، اظهار کرد: این بندر که در ابتدا یک بندر شیلاتی بوده است با تدابیری که اتخاذ شد؛ اکنون به یک بندر مدرن و دارای زنجیرههای حمل و نقل چندوجهی و ترکیبی تبدیل شده است.
وی افزود: اگر بندر امیرآباد نبود بنادر شمال کشور دچار مشکل میشدند. در سال گذشته حدود 5.7 میلیون تن بار وارد دریای خزر شد که 3.8 میلیون تن تنها وارد بندر امیرآباد شده است.

رضوانی بیان کرد: البته ظرفیت این بندر 7.5 میلیون تن است که در حال حاضر برابر با 40 درصد ظرفیتهای بندری خالی است.
"وقتی تا 70 درصد ظرفیتهای بندر پُر شود، میزان حمل و نقل به 15 میلیون تن هم خواهد رسید".
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد گفت: 30 تا 40 تیپ کالا از این بندر ترانزیت و حمل و نقل میشود.
وی ادامه داد: این بندر در حال حاضر دارای 30 پست اسکله است. 30 فروند کشتی دارد و امیدواریم تعداد کشتیهای فعلی با افزایش حمل و نقل کالا بیشتر شود. دو اسکله رو-رو ریلی داریم که حدود 92 درصد آن ساخته شده و دارای امکانات خوبی است.
"همچنین بخشی از آن نیاز به اصلاحات دارد که 80 میلیارد تومان اعتبار برای آن تامین شده است".
"در حال حاضر بین 4 تا 5 درصد از ظرفیت حمل و نقل ریلی در بندرامیرآباد استفاده میشود که امیدواریم با تکمیل دو اسکله رو-رو ریلی در اسفندماه امسال، این میزان به 30 تا 40 درصد افزایش یابد.
رضوانی با بیان اینکه در حال حاضر 26 شرکت در بندر امیرآباد فعال بوده و حدود 13 شرکت با اعتبار 670 میلیارد تومان در حال ساخت است، افزود: مجموع سرمایهگذاریهای انجامشده در این بندر تاکنون 1360 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی بوده است.

مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد در پاسخ به سوال آوای خزر درباره سفر اخیری که به منطقه ویژه دوغارون داشته است، گفت: تفاهمنامههایی در این سفر منعقد شد و قرار بود نماینده معرفی شود که بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند، امیدواریم گام خوب و مؤثری باشد تا بتوانیم از مزیتهای کشور خوب و همسایه افغانستان استفاده کنیم، بخشی از بارهای کشورهای حاشیه خزر از طریق بندر امیرآباد با کامیون یا ریل به مشهد برود و از آنجا به دوغارون صادر شود که به مصرف مردم افغانستان برسد.
وی در پاسخ به دیگر سوال آوای خزر درباره اینکه بندر امیرآباد تبدیل به بندر الکترونیکی اقتصادی شود، اظهار کرد: سازمان بنادر به دنبال هوشمندسازی بنادر است. در حال حاضر نیز بندر امیرآباد 25 تا 30 درصد کارهای خود را از طریق IT انجام میدهد، از این طریق فرد میتواند در مسافرت یا در منزل که باشد بار را رهگیری کند.
"تمام بارها از طریق سیستمهای جامع دریایی جابجا میشوند. به راحتی تمام حسابهای مالی بندر را با کد و کارت بانکی انجام میدهند، بار را از زمانی که وارد لنگرگاه تا زمانیکه ترخیص میشوند رهگیری میکنند".
رضوانی بیان کرد: سالنهای انتظار بندر همیشه خالی است و صاحبان کالا برای قبض انبار در گمرک منتظر نمیشوند، قطعاً برای اینکه تسهیل انجام شود، صاحبان کالا و سرمایهگذاران از طریق IT با خطوط کشتی و حمل و نقل در ارتباط هستند.
مدیر بنادر و دریانوری و منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد گفت: 64 درصد تخلیه غلات بنادر کشور، 81 درصد صادرات بنادر شمال، رتبه نخست در صادرات و واردات و ترانیت بنادر شمال به بندر امیرآباد اختصاص دارد.
وی ادامه داد: تعداد شناورهای بندر امیرآباد 39 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت؛ در سال گذشته از ابتدای سال تا این تاریخ(24 تیرماه) 43 فروند و امسال 337 فروند کشتی وارد بندر امیرآباد شده است.
"در همین مدت نیز سال قبل 858 هزار و 291 و امسال بیش از یک میلیون و 67 هزار تن بارگیری و تخلیه انجام شده است که حدود 34 درصد رشد دارد، همچنین رشد صادرات 88 درصد و رشد واردات حدود 27 درصد است.

مدیر بندر امیرآباد گفت: در بهار امسال ۲۶۶ هزار و ۲۱۱ تن انواع کالا از بندر امیرآباد به کشورهای دیگر صادر شده که در مقایسه با ۱۲۸ هزار و ۹۳۵ تن بهار سال پیش از رشد ۱۰۰ درصدی برخوردار بوده است.
رضوانی افزود: میزان تخلیه و بارگیری کالا نیز در این مدت با رشد ۳۶ درصدی به میزان یک میلیون و ۱۵۴ هزار تن رسید که از این میزان ۶۹ درصد سهم بارگیری و ۲۵ درصد سهم تخلیه کالاست.
وی در پایان گفت: بندر امیرآباد در آغاز دارای 150 پرسنل بود که اکنون به 1700 نفر رسیده است.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354