آوای خزر: دستور پختهای مختلفی برای درست کردن سوپ گوجه فرنگی در مجلهها و سایتهای آشپزی وجود دارد. در واقع سوپ گوجه فرنگی را به هر طریقی درست کنید خوشمزه و لذیذ است. در هوای سرد بارانی و برفی خوردن غذاهای داغ مثل سوپ حسابی میچسبد و سوپ گوجه فرنگی هم به خاطر ویتامین C موجود در آن یک سوپ ساده و راحت و خوشمزه برای درمان سرماخوردگی است. ۲ طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با برنج و جو و خامه به سبک ایتالیایی و ترکیهای و مدیترانهای برای مهمانی یا برای درمان سرماخوردگی به همراه نکات مهم خوشمزه شدن سوپ گوجه فرنگی را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با شیر و خامه

مواد لازم برای ۴ نفر
گوجه فرنگی: ۸ عدد متوسط
شیر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
خامه صبخانه: ۳ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد متوسط
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
کره: ۳ قاشق غذاخوری
جعفری: ۵ شاخه
سیر: ۲ حبه
آب جوش: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
کرفس: ۱ ساقه جوان
پیاز: ۱ عدد متوسط
نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه

برای درست کردن سوپ گوجه فرنگی با شیر و خامه ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری کره تفت دهید تا سبک شود. سپس سیب زمینی، هویج و ساقه کرفس را ریز خرد کنید و با پیاز کمی دیگر تفت دهید. حالا دو حبه سیر را له کنید و به سایر مواد اضافه کنید و باز هم تفت دهید. کمی که بوی سیر بلند شد، دو لیوان آب جوش را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.شعله گاز را زیاد کنید تا مواد جوش بیایند و سپس شعله را کم کنید تا روی شعله ملایم گاز مواد بپزند. برای اینکه طعم سوپ قویتر شود بهتر است گوجه فرنگیها را کبابی کنید و پوستشان را بگیرید. کباب کردن گوجه فرنگی یک نکته مهم خوشمزه و قوی شدن طعم سوپ گوجه فرنگی و شیر و خامه است.
گوجه فرنگیها را به سایر مواد سوپ اضافه کنید و باز هم روی شعله ملایم گاز نگه دارید تا خوب بپزند. نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید و زمانی که تمام مواد نرم شدند همه مواد را با هم با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید و دوباره در قابلمه بریزید. مواد سوپ باید کاملا صاف و یکدست شوند. در این مرحله یک لیوان شیر را هم گرم کنید و به سوپ اضافه کنید. همین که سوپ با شیر چند جوش زد آن را سرو کنید و به خامه و جعفری ساطوری خرد شده تزیین کنید. این سوپ خوشمزه را هم برای درمان سرماخوردگی و هم به عنوان یک سوپ رستورانی برای مهمانیها و مراسم سرو کنید.
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با برنج یا جو و ریحان به سبک مدیترانهای و ترکیهای

مواد لازم برای ۴ نفر
فلفل دلمهای قرمز: ۲ عدد
زوغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
هویج: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۳ حبه رنده شده
آب مرغ: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی خرد شده: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
شکر: ۱ قاشق چایخوری
ریحان تازه: ۵ شاخه
برنج: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
خامه صبحانه: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
پنیر پارمزان رنده شده: برای سرو روی سوپ
طرز تهیه

برای طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با برنج از جو هم میتوانید استفاده کنید. ابتدا ریحانها را بشورید و سپس با یک نخ مخصوص پخت و پز ببندید و دسته کنید. برنج را هم بشورید و دم کنید، چون میخواهیم برنج در سوپ مشخص باشد به همین خاطر برنج را در سوپ نمیپزیم تا موقع پوره کردن سوپ له و ناپدید نشود. حالا فلفلهای دلمهای را روی گاز یا داخل فر کباب کنید، این یک نکته خوشمزه شدن سوپ گوجه فرنگی و برنج و ریحان است. سپس پوست و تخم فلفلها را جدا و آنها را ساطوری خرد کنید و صبر کنید تا خنک شوند.
در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را ساطوری خرد کنید و تفت دهید. هویج را هم ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید تا خوب تفت بخورد. سپس سیرهای رنده شده را هم اضافه کنید. کمی که سیر تفت خورد رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و خیلی کم تفت بدهید. حالا آب مرغ، گوجه فرنگیهای ریز خرد شده و فلفل دلمهای ریز خرد شده را هم اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا جوش بیاید. وقتی محتوای داخل قابلمه به جوش آمد نمک، فلفل، شکر و دسته ریحان را اضافه کنید. اجازه دهید مواد داخل قابلمه جوش بیاید و سپس زیر شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد خوب بپزند و نرم شوند.
بعد از پخته شدن مواد شعله گاز را خاموش کنید و ریحان دسته شده را از قابلمه خارج کنید چون ما فقط به عطر ریحان نیاز داریم. وقتی سوپ کمی از حرارت افتاد نیمی از خامه را به سوپ اضافه کنید و سپس سوپ را با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید. سوپ را داخل یک ظرف بریزید و برنج پخته شده را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
برای تزیین سوپ موقع سرو آن، باقی مانده خامه صبحانه، پنیر پارمزان و در صورت تمایل چند برگ ریحان تازه یا رزماری روی سوپ بریزید. اگر طعم سوپ گوجه فرنگی را تند میپسندید در هنگام سرو مقداری فلفل چیلی به آن اضافه کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/1000