
به گزارش آوای خزر، فرهنگ بابامحمودی در جمع خبرنگاران گفت: تب بیش از سه روز، سرفه،درد بدن،سردرد و تب بالا از علائم این بیماری است و بهترین راه مبارزه با آنفلوآنزا بهداشت فردی و خودمراقبتی است.
وی به نقش تزریق واکسن در پیشگیری از این بیماری اشاره کرد وگفت: اگر واکسن در موقع مناسب یعنی اواخر شهریور تا 3 هفته اول مهر تزریق شود 70 تا 90 درصد اثربخش است و در صورت همه گیر شدن آنفلوآنزا میزان مراجعات به مراکز درمانی را تا 50 درصد کاهش می دهد.
بابامحمودی تعداد دفعات تزریق را در افراد بالغ یک بار در سال اعلام کردو گفت: تنها عوارض قابل توجه تزریق این واکسن درد محل تزریق و تب خفیف است.
وی با بیان اینکه تاکنون 1000 نفر در استان بدلیل ابتلا به آنفلوآنزا بستری شده اند گفت: از این تعداد 8 نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزای نوع H1N1 جان خود را از دست دادند که نخستین مورد، مرگ مادر باردار چالوسی در بیمارستان رازی قائمشهر بوده است.
رئیس گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه احتمال سرایت حتی از اجساد نیز وجود دارد، گفت: کسانی که این قبیل اجساد را غسل میدهند، باید از دستکش استفاده کنند.
دکتر محسن اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم در ادامه از امضای تفاهم نامه ای با اداره کل آموزش و پرورش مازندران در جهت آموزش مدیران و معلمان در راستای پیشگیری از آنفلوآنزا خبر داد و گفت : در همین راستا بخشنامه ای به همراه پوستر 6 اقدام مهم به مراکز آموزشی ارسال و در جلسه ای که در مجتمع فرهنگی بادله برگزار گردید نیز به 300 مراقب بهداشت مدارس آموزشهای لازم ارائه شد.
وی بهداشت فردی و خودمراقبتی را تنها راه پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا عنوان کرد و افزود: بالا رفتن سواد سلامت و آگاهی های مربوط به خودمراقبتی کمک بزرگی در جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با نقش سفر اربعین و شیوع آنفولانزا در استان گفت:هیچ یک از فوت شدگان سابقه مسافرت خارجی نداشتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با نقش سفر اربعین و شیوع آنفولانزا در استان گفت:هیچ یک از فوت شدگان سابقه مسافرت خارجی نداشتند.