به گزارش آوای خزر، نخستین همایش روز میانکاله به مناسبت 27 دی روز ذخیرهگاه زیستکره با حضور جمع زیادی از مردم، اعضای سازمانهای مردمنهاد، مسئولان شهری و استانی، محیط بانان و دوستداران طبیعت در طرح دریای صدف شهرداری بهشهر برگزار شد.
در این همایش که با رونمایی از تمبر میانکاله، برپایی 10 غرفه، اجرای سرود و آواز محلی و پخش کلیپ محیط زیست همراه بود؛ مسئولان بر ضرورت حفاظت از میانکاله و دوستی با آن تاکید کردند.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر بهشهر در سخنانی با اشاره به اهمیت پناهگاه حیات وحش میانکاله و علاقمندی مردم بهشهر و منطقه به این ذخیرهگاه زیستکره، گفت: استفاده از ظرفیت گردشگری و اختصاص محدوده ای از میانکاله به طبیعتگردی از خواسته های مردم این منطقه است.
علیرضا کوچکی با اشاره به رایزنیهایی که طی یک سال گذشته جهت برگزاری همایش میانکاله و ثبت روزی به نام میانکاله انجام شده است، افزود: روزهای مختلفی پیشنهاد شد که در نهایت به 27 دیماه روز ذخیرهگاه زیستکره رسیدیم، زیرا میانکاله تنها ذخیرهگاه زیستکره در مازندران است.
وی همچنین خواستار توجه بیشتر به بومیان در فصل برداشت انار از میانکاله همچنین پیگیری بحث پرنده نگری در این منطقه حفاظتشده، شد.
مدیرکل محیط زیست مازندران نیز با اشاره به جهانی بودن و شهرت میانکاله در تمام دنیا، تصریح کرد: این پناهگاه حیات وحش از معدود مناطق چهارگانه در ایران و جهان است، جزو 24 تالاب بین المللی و 11 ذخیرهگاه زیست کره در ایران همچنین نخستین تالاب بین المللی ثبت کنوانسیون رامسر و تنها ذخیرهگاه زیستکره در مازندران است که باید از آن محافظت شود.
ناصر مهردادی با اشاره به اینکه تالاب های بین المللی میانکاله و فریدونکنار دو منطقه حفاظت شده مهم برای ما به شمار می روند، افزود: بعد از 20 سال توانستیم با مشارکت جوامع محلی، مردم و دوستداران محیط زیست، دامهای هوایی شکار پرنده را از تالاب فریدونکنار جمع آوری کنیم و مردم را به سمت شکار سنتی یا «کرس» سوق دهیم.
وی در پایان گفت: روز میانکاله متعلق به مازندران نیست، 27 دیماه هر سال در مازندران و در روز ذخیرهگاه زیستکره همایش روز میانکاله برگزار میشود.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که میهمان افتخاری این همایش بود، با بیان اینکه امروز و در روز ذخیرهگاه زیستکره، زنگ حفاطت بهتر برای میانکاله آغاز شده است، گفت: این برنامه حاصل هم اندیشی نهادهای مردمی، مسئولان شهری و شهرستانی و استانی است.
اسماعیل کهرم با برشمردن اهمیت میانکاله و تنوع گیاهی و جانوری در آن از جمله اینکه زیستگاه یک سوم پرندگان مهاجر و نادر ایران است، افزود: میانکاله قطعه ای از بهشت است و باید از آن محافظت کنیم.
وی با بیان اینکه با هرگونه ساخت و ساز در آشوراده مخالف هستیم، تصریح کرد: آشوراده دروازه میانکاله است و اگر در این قسمت تخریب انجام شود، میانکاله نیز متضرر میشود.
کهرم تصریح کرد: باید به این فکر کنیم که قرار است در آشوراده چه طرحهای گردشگری انجام شود، آیا احداث ساختمانهای گردشگری که بعد از 30 سال عمر خود را از دست می دهند و تنها برای عده ای خاص با اقامتهای 400 تا 500 هزار تومانی تدارک دیده می شوند، میتوانند فایده ای برای مردم بومی و طبیعت داشته باشند؟
وی ادامه داد: اگر یک رفراندوم برگزار شود، بیشتر مردم با ساخت و ساز در آشوراده مخالف هستند و نمی خواهند به تبع آن، میانکاله نیز دستخوش تغییر و اضمحلال شود.
مشاور خانم ابتکار همچنین با اشاره به اهمیت تالابها، اظهار داشت: 252 تالاب در ایران داریم که هر کدام از آنها یک سرمایه زیستمحیطی برای ذخیره آبهای زیرزمینی و تلطیف هوا هستند.
در پایان نخستین همایش روز میانکاله در بهشهر، از فعالان زیست محیطی و محیط بانان، با تقدیم هدایایی قدردانی شد.















