
به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، علیمحمد شاعری امروز در نخستین نشست خبری خود با نمایندگان رسانههای مختلف مازندران با تسلیت شهادت سه تن از محیطبانان کشور، اظهار داشت: در زمینه دفاع از حقوق محیطبانان و جلوگیری از حوادث اینچنینی، پیشنهاداتی را مطرح کردیم که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی با اشاره به تغییر کاربری اراضی، آن را یک چالش خواند و افزود: مجلس باید قوانین سختگیرانهتری را وضع کند تا کشاورزی اقتصادی شود و به سمت تغییر کاربری نرود.
شاعری با بیان اینکه مافیای تغییر کاربری در کشور به صورت سازمان یافته وجود دارد، تصریح کرد: یک ویلا در بهترین نقطه شمال در دل جنگل یا در منطقه غیرمسکونی ساخته میشود و پس از چند سال دستور تخریب آن داده میشود، این در حالی است که سیستمهای نظارتی خیلی دقیق هستند و مو را از ماست میشکند، اما چطور میتوانند ساخت و سازها را نادیده گرفته و پس از اینکه با اعتراضات مقامات درجه یک کشور مواجه میشوند، اقدامی را در جهت بازگرداندن کاربری انجام میدهند.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه گفت: مدیران باید مراقب بدنه مجموعه مدیریتی خود باشند تا مافیایی که در بیرون است، با زد و بند، کاربریهای اراضی کشاورزی را تغییر ندهد، زیرا این اراضی سرمایههای مهمی محسوب میشوند.
** میتوان مانع از واردات بیرویه در فصل برداشت محصولات کشاورزی شدوی درباره عرضه و تقاضا در بازار و ضرورت تنظیم آن برای عدم خسارت به دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده، گفت: در تنظیم عرضه و تقاضا حتی در نیروی کار نیز مشکل داریم، در خدمات و صنعت نیز به همین نحو است، در حالی که میتوان این موضوع را مدیریت کرد، به عنوان مثال؛ کیفیت خودروهای داخلی با اینکه خوب نیست اما واردات خودرو تنظیم میشود، آنوقت چطور است که واردات در بخش کشاورزی تنظیم نشده و موقع برداشت محصول با واردات بیرویه برنج مقابله نمیشود.
شاعری ادامه داد: در زمان پیک برنج باید واردات این محصول ممنوع شده و توزیع محصولات وارداتی باید مورد نظارت باشد، اما در این بخش به وطیفه نظارتی خود عمل نکردیم.
عضو خانه ملت با اشاره به فیش حقوقهای نجومی برخی مدیران کشور، آن را از نوادر روزگار توصیف و اظهار کرد: به جز محکوم کردن این موضوع، دولت باید با برخورد جدیتر وارد عمل شود و به عنوان یک فساد اداری با آنها برخورد کند.
** تأثیرات منفی تغییر استاندار بیشتر از تأثیرات مثبت استاین نماینده شمالی درباره تغییر استاندار مازندران گفت: این تغییر ممکن است تأثیر مثبت یا منفی داشته باشد و در هر صورت، در سال آخر کار دولت، تأثیرات منفی آن بیشتر است و تا استاندار جدید بیاید و با فضای جدید آشنا شود، مشکلاتی ایجاد میشود که از تبعات تغییر استاندار باید به تغییر سایر مدیران نیز اشاره کرد.
وی بیان کرد: موافق این تغییر نیستم و معتقدم وقتی که با تذکر و اصلاح میتوانیم شرایط بهتری را فراهم کنیم؛ بر طبل تغییر نباید بزنیم و در حال حاضر ربیع فلاح گزینه خوبی برای ادامه فعالیت در استان است.
شاعری درباره احداث پالایشگاه نفت در مازندران گفت: ککسازی سوادکوه و پالایشگاه بهشهر و کیاسر از جمله مجوزهایی بود که صادر شده اما کاری انجام نشده است.
وی با بیان اینکه مدیران استانی باید آمار درستی را به وزارتخانههای مربوطه ارسال کنند، افزود: ارسال آمار غلط به تهران به نفع استان نیست و به مرور زمان دچار چالش میشویم.
** خشکی میانکاله پیامد بدی برای شمال داردرئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: در بخش محیط زیست با چالشهایی ازجمله بیابانزایی، تخریب جنگل، بحران آب، ریزگردها، آلودگی هوا، سر و صدا، خشک شدن تالابها و پسروی آب دریای خزر مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه خشکسالی در تالاب بینالمللی میانکاله نیز پیامد بدی برای شمال دارد و شاهد پسروی آب دریای خزر و توسعه نامتوازن در شمال هستیم، افزود: آب و محیط زیست دو بحران اصلی در کشور هستند و اگر این دو بحران را قبول کنیم که البته سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور آن را قبول کرده است، باید مدیریت خود را برای این دو بحران بهکار بگیریم.
** برخیها محیط زیست را محیط ایست میدانندرئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: ریزگردها، 23 استان کشور و تالابها را تحت تأثیر قرار داده، در حالیکه تالابها 10 برابر اکوتوریسمهای کشاورزی صرفه اقتصادی برای کشور دارند، اما به این موضوع اهمیتی داده نمیشود؛ بهعنوان مثال در سه سال قبل، عدهای خواستند تا وسط تالاب میانکاله را آسفالت کنند.
این مسؤول ادامه داد: در گذشته به جنگلها خرابه و به مرتع کاله میگفتند و ارزش زیادی برای آنها قائل نبودند، اما اکنون چنین فرهنگهایی وجود نداشته و محیط زیست نیز کار خود را پیدا کرده است.
وی بیان کرد: برخیها محیط زیست را محیط ایست میدانند، اما باید بدانند این بخش در مقابل توسعه قرار نداشته، بلکه مکمل یکدیگر هستند.
** ضرورت تنفس در جنگلهای شمال و زاگرسنماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه اظهار کرد: راه عبور از بسیاری از مشکلات کشور، توسعه بخش کشاورزی بوده و با اقتصادی کردن کشاورزی و توسعه صادراتمحور میتوانیم سهم کشاورزی را در تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال و توسعه کسب و کار بهمراتب بیشتر از میزان فعلی افزایش دهیم.
شاعری با بیان اینکه کشاورزی ایران در سطح نیمهصنعتی قرار دارد، افزود: اقتصاد کشاورزی ایران سامان درستی ندارد، تراز تجاری در بخش کشاورزی رو به افزایش بوده و واردات ما بیشتر از صادرات است، تولیدات صادراتمحور نیز نداریم، زیرا کیفیت لازم را نداشته و قابلیت رقابت با محصولات خارجی را در بازار هدف ندارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 164 میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی در کشور داریم که 90 درصد آن مربوط به بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست است، گفت: در جنگلهای زاگرس و شمال باید تنفس جنگلها را داشته باشیم، در 50 سال گذشته بهطور میانگین سالانه 100 هزار هکتار از منابع طبیعی کشور از بین رفته و سالانه 50 هکتار بیابانزایی داریم.
** بهرهبرداری بالا از سفرههای آب زیرزمینی در کشورشاعری با بیان اینکه حدود 60 درصد حوزههای آبخوان یا دشتهای کشور بحرانی است، تصریح کرد: اگر شاخص تنش آبی در کشور تا 40 درصد باشد در وضعیت استاندارد هستیم، اما اکنون در کشور حدود 96 میلیارد مترمکعب از سفرههای آب زیرزمینی در حال بهرهبرداری بوده و به 104 میلیارد مترمکعب نیز رسیده که این نسبت بالای 80 درصد است، لذا در این بخش از خط بحران نیز گذشتهایم و به نقطه آژیر قرمز رسیدهایم.
وی بیان کرد: میزان بهرهبرداریها از سفرههای آب زیرزمینی زیاد است و از فناوریهای خوبی استفاده نکردهایم، در حالیکه در دنیا از 60 درصد منابع آبی استفاده میشود، اما در ایران 90 درصد است.
** مافیای تغییر کاربری اراضی به صورت سازمانیافته وجود داردرئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی درباره موضوع تغییر کاربری اراضی، گفت: این موضوع یک چالش جدی است، مجلس باید قوانین سختگیرانهتری را وضع کند، مجلس و دولت باید کشاورزی را اقتصادی کنند تا کشاورزان به سمت تغییر کاربری نروند.
وی بیان کرد: مافیای تغییر کاربری در کشور به صورت سازمانیافته وجود دارد، چگونه است که یک ویلا در بهترین نقطه شمال در دل جنگل یا غیرمسکونی ساخته میشود و پس از چند سال دستور تخریب داده میشود.
شاعری ادامه داد: اینها در حالی است که سیستمهای نظارتی خیلی دقیق هستند و مو را از ماست میکشند، اما چهطور میتوانند ساخت و سازها را ندیده و پس از اینکه با اعتراضات مقامات درجه یک کشور مواجه میشوند، اقدامی را برای بازگرداندن کاربری انجام میدهند.
وی اظهار داشت: مدیران باید مراقب بدنه مجموعه زیر پوشش خود باشند تا مافیایی که در بیرون است، با زد و بند کاربریهای اراضی کشاورزی را تغییر ندهند، زیرا اراضی کشاورزی سرمایههای کشور هستند.
** با انتقال آب دریای خزر به سمنان مخالف هستمرئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: مخالف انتقال آب دریای خزر به سمنان هستم، اگر قرار باشد که آب دریاچه خزر شیرینسازی شود، باید آب مورد نیاز مردم منطقه خود را تأمین کند، اکنون از ساری تا بندرگز دچار بحران آب است و به صلاح نیست که به استان دیگری منتقل شود.
علیمحمد شاعری درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان، اظهار کرد: مخالف این طرح هستم، زیرا دریاچه خزر، یک دریاچه بسته است و در این شرایط اگر استحصال و شیرینسازی شود، غلظت آن افزایش و درجه حرارت آب افزایش مییابد.
وی افزود: اگر دولت اصرار به تأمین آب سمنان دارد، میتواند از پروژه انتقال آب خلیج فارس به کرمان و یزد استفاده کند، زیرا این پروژه در حال انجام بوده و مسیر سخت خود را نیز پیموده است.
این مسؤول ادامه داد: آدرسهای غلط را در این زمینه به دولت دادند، البته نظرات خود را به دولت ارائه دادیم و اعلام کردیم که هزینه اجرای این خط انتقال بهمراتب از هزینه انتقال آب خلیج فارس بیشتر است، لذا انتقال آب خزر به سمنان به صلاح نیست.
شاعری بیان داشت: اگر قرار باشد که آب دریاچه خزر شیرینسازی شود، باید آب مورد نیاز مردم منطقه خود را تأمین کند، اکنون از ساری تا بندرگز دچار بحران آب است و به صلاح نیست که به استان دیگری منتقل شود.
وی تصریح کرد: براساس گزارشهای انجامشده، وضع آب در سمنان بحرانی نیست و برخی از سفرههای آب آن بهتر از شرق کشور و خراسانهای شمالی، رضوی و جنوبی بوده و برداشت آب از سفرههای آب زیرزمینی در سمنان بهمراتب کمتر از سایر مناطق است.
در این جلسه، مدیرکل دامپزشکی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران به بیان آماری از حوزه مدیریتی خود پرداختند.
انتهای پیام/