
سرهنگ حسن محمدنژاد در گفتوگوی اختصاصی با آوای خزر درباره جدیدترین پروندهای که رئیس پلیس فتا در مازندران با آن برخورد کرده است، اظهار داشت: جدیدترین پرونده را در بحث کلاهبرداری از طریق تلگرام داشتیم که شخصی از این طریق به تبلیغ البسه و کفش مبادرت کرده بود و خود نیز واسطه بین مشتری و فروشنده بود.
وی افزود: این فرد پس از اینکه پول به حسابش واریز میشد، یا کالا را بهدست متقاضیان نمیرساند و یا اجناس مورد نظر را به آنها تحویل نمیداد، پس از شکایتهایی که از سوی تعدادی از شهروندان در سراسر کشور اعلام شد، این پرونده مورد پیگرد قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا مازندران گفت: پس از ردیابی این متهم، ابتدا حساب او مسدود شد اما در ادامه از حساب فرد دیگری استفاده میکرد، لذا شناسایی و دستگیری او به مرحله جدیدی وارد و در نهایت نیز دستگیر شد.
این مسئول با بیان اینکه شخص کلاهبردار بیش از 100 شاکی در سراسر کشور داشت، بیان کرد: فرد متهم نیز از استانهای غرب کشور بود و تعدادی از شاکیان پرونده از مازندران هستند و به این دلیل که شناسایی و دستگیری متهم در مازندران اتفاق افتاد، پرونده تمامی شاکیان به این استان در حال ارسال ست.
محمدنژاد تصریح کرد: یکی از خریداران کالا در تماس با این شخص از او شاکی شد که چرا کالای مورد نظر هنوز به آدرس اعلامشده ارسال نشده است، لذا این تماس و هماهنگی خریدار با متهم برای تحویل کالا سبب شد تا با پیگیریهای فنی پلیس انتظامی، متهم دستگیر شود.
رئیس پلیس فتا مازندران با هشدار به خانوادهها و کاربران اینترنتی درباره خرید از فروشگاههای مجازی تصریح کرد: خانوادهها باید در این زمینه ابتدا سطح آگاهی و دانش خود را بالا ببرند و به فرزندان بیاموزند که نباید به هر پیام تلگرامی و یا هر سایت و فروشگاه مجازی اعتماد کنند زیرا کلاهبرداران به هر شیوه ممکن، سعی در سرقت دارند.
این مسئول تأکید کرد: همیشه آدرس سایتی که قرار است از طریق آن خرید اینترنتی یا نقل و انتقالات مالی انجام شود، باید در مرورگر تایپ شود و حتیالامکان کپی نباشد، در زمان انتقال وجه یا خرید اینترنتی باید برای نوشتن ارقام از صفحه کلید مجازی استفاده کنید و شمارههای کارت بانکی یا شماره حساب نیز به ترتیب درج نشود.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال برای وارد کردن شماره کارت 16 رقمی، اعداد به ترتیب نوشته نشود و بهتر است رندومی باشد؛ میتوان ابتدا چهار رقم اول، سپس چهار رقم سوم و بعد چهارم و دوم را نوشت، زیرا حکرها و کلاهبرداران، شمارههای حساب و کارت را بهترتیب ارقام درجشده، حک میکنند.

رئیس پلیس فتا مازندران گفت: خریدهای اینترنتی باید از شرکتهایی باشد که دارای نماد الکترونیکی هستند و مجوز فعالیت از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت را دارند؛ این شرکتها از مشتریان میخواهند که ابتدا کالا را رؤیت و دریافت و بعد خرید کنند و یا حتی اگر راضی نبودند، پول خود را پس بگیرند.
این مسئول با بیان اینکه برخی از کلاهبرداران، افراد را به سمت درگاه بانکی هدایت میکنند، اظهار داشت: برای پرداخت اینترنتی، ضرورتی به حضور فرد پشت سیستم مجازی یا درگاه بانکی در زمان مشخصشده یا اعلام رمز دوم و cvv کارت نیست و همه اینها نشان میدهد که فروشنده قصد کلاهبرداری را دارد.
محمدنژاد در پایان با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سالجاری، 43 درصد از جرایم حوزه فضای مجازی شامل برداشتهای غیر مجاز از حساب بانکی افراد بوده است، گفت: 27 درصد پروندهها نیز به نشر اکاذیب و هفت درصد به کلاهبرداریها اختصاص یافت که این سه مورد، بیشترین درصد پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا مازندران در نیمه نخست امسال هستند.
انتهای پیام/ 1001