رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
تبدیل اراضی شالیزاری به باغات تهدیدی برای امنیت غذایی است/ تنها یک سوم شالیکوبیهای مازندران مدرن هستند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: یکی از چالشهای مهم در تولید برنج مربوط به تغییر کاربری اراضی و تبدیل مزارع شالیزاری به باغات است که این امر، تهدیدی برای امنیت غذایی در داخل و خارج استان است.
به گزارش آوای خزر از ساری، دلاور حیدرپور صبح امروز در همایش ملی برنج با اشاره به اینکه سالانه حدود 5 هزار میلیارد تومان گردش مالی حاصل از خرید و فروش برنج مازندران را در کشور داریم که رقم بسیار زیادی است، اظهار داشت: هر چند مازندران تولید کننده بیش از 40 درصد برنج مورد نیاز کشور است اما حمایتهای لازم در این زمینه صورت نمیگیرد و میبینیم گاه در فصل برداشت برنج کشاورزان با مشکلاتی مواجه میشوند.
وی با اشاره به مسائلی که مزارع برنج استان مازندران را تهدید میکند، افزود: یکی از چالشهای مهم در این بخش مربوط به تغییر کاربری اراضی و تبدیل مزارع شالیزاری به باغات است که این امر، تهدیدی برای امنیت غذایی در داخل و خارج استان است، لذا باید حمایت بیشتری از کشاورزان شالیکار صورت بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه دستگاههای تبدیل شلتوک به برنج فرسوده شدهاند و صاحبان کارخانجات باید دستگاههای مدرن را به مجموعه صنعتی خود بیاورند، گفت: دولت در این زمینه تسهیلاتی را در نظر گرفته است و صاحبان کارخانجات شالیکوبی موظف هستند که برای جلوگیری از هدررفت محصول استراتژیک برنج، دستگاههای خود را مجهز کنند.
این مسئول بیان کرد: از مجموع 900 واحد شالیکوبی که در استان داریم تنها یک سوم آنها مدرن شدهاند و این رقم خوبی نیست.
حیدرپور با اعلام اینکه تنها یک درصد برنج مازندران دارای آلودگی است و کشاورزان مازندران بسیار متعهد هستند، افزود: یکی از مشکلاتی که گاهی برنج مازندران را تضعیف میکند، اختلاط آن توسط دلالان است که باید ابزارهایی برای برخورد با این سودجویان اتخاذ شود.
وی در پایان با بیان اینکه هزینه تولید برنج بالاست، گفت: استفاده از روشهای نوین در کاشت، داشت و برداشت که بتواند هم مصرف آب را مدیریت کند، هم به افزایش راندمان تولید در هکتار و هم به برداشت مکانیزه بینجامد را به کشاورزان توصیه میکنیم.
انتهای پیام/ 1001