آوای خزر: ۲۰ اکتبر، روز جهانی آشپز است. این روز را علاوه بر آشپزها و سرآشپزهای حرفهای به همه زنان و مردان علاقمند به آشپزی که دستی در آشپزخانه دارند هم تبریک میگوییم. به همین مناسبت بد نیست امروز برای بزرگداشت روز آشپز دست به کار شوید و یک کیک خوشمزه درست کنید. چه بهانهای هم از این بهتر که یکی از خوشمزهترین نشانههای فصل پاییز خرمالوهای تازه و خوشرنگ و آبدار است. یک میوه پر از خاصیت و لذیذ که هم میتوانید به صورت تازه آن را مصرف کنید، هم با آن میوه خشک درست کنید و هم یک کیک خرمالوی خوشمزه لذیذ با شیر و گردو و بافت نرم و خیس و اسفنجی داشته باشید. طرز تهیه مرحله به مرحله کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی

مواد لازم
آرد همه منظوره: ۳۰۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد در دمای اتاق
وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری
شکر: ۳۰۰ گرم
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین: ¼ قاشق چایخوری
پوره خرمالو: ۱ پیمانه یا یک لیوان فرانسوی
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ¼ قاشق چایخوری
گردو ریز خرد شده: ۶۰ گرم
روغن مایع: ۱ پیمانه
طرز تهیه

مرحله اول
فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. ابتدا ۳ یا ۴ عدد خرمالوی درشت و گوشتی را بشورید و پوست آنها را بگیرید. خرمالوها را پوره کنید. برای پوره کردن خرمالو میتوانید از گوشتکوب برقی یا اگر ندارید از گوشتکوب دستی استفاده کنید.
حتما بخوانید طرز تهیه ساده شیرینی کوکی هندوانهای برای شب یلدا
مرحله دوم
حالا آرد، بیکینگ پودر، نمک، و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و همه را با هم الک کنید. سپس دارچین را اضافه کنید. در یک ظرف جداگانه تخم مرغها را بشکنید و هم بزنید و سپس شکر و وانیل را اضافه کنید. این مخلوط را هم بزنید تا در نهایت یک مایه با بافت کرمی درست شود. به این مایه کرمی پوره خرمالو را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله سوم
حالا آرد را در سه مرحله و به تدریج به این مخلوط اضافه کنید و با لیسک مرتب هم بزنید. گردو را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.
مرحله چهارم
قالب کیک را چرب کنید و داخل آن آرد بپاشید. قالب را دو یا سه بار کنار سطح کار بکوبید تا آرد اضافه خارج شود و فقط یک لایه بسیار نازک آرد باقی بماند. ذکر این نکته ضروری است که بهترین قالب برای پخت کیکهای میوهای قالبهای میان تهی هستند. مایه کیک را داخل قالب کیک میان تهی بریزید و به مدت ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا پخته شود. درب فر را باز و بسته نکنید تا پف کیک نخوابد. بعد از ۵۰ دقیقه با نوک چنگال یا خلال دندان میزان پخت کیک را بررسی کنید. اگر مایه کیک به نوک چنگال یا خلال دندان چسبید ۱۰ دقیقه دیگر به کیک فرصت دهید تا کاملا بپزد.
منبع: افق کوروش
انتهای پیام/1000