دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۱۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵
رییس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران اعلام‌کرد

سمینار اختلالات اسکلتی‌عضلانی و رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها

سمینار اختلالات اسکلتی‌عضلانی و رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها
رییس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران و دبیر ششمین سمینار ملی اختلالات اسکلتی-عضلانی، هدف از برگزاری این رویداد علمی را رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان این اختلالات عنوان کرد.

به گزارش آوای خزر از ساری، دکتر حمیدرضا تقوی در جمع خبرنگاران با اشاره به میزبانی مازندران از ششمین سمینار ملی اختلالات اسکلتی - عضلانی در این استان، محور‌های این رویداد را "استئوآرتریت زانو و کمردرد"، "اینترونشن در درمان کمردرد"، "تازه‌های دارو درمانی در استئوآرتریت"، و "تازه‌های درمان فیزیکی در کمردرد" عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی معمولا در این اختلالات با ناتوانی و زمانی که بیماری به سطح بالایی رسیده است مراجعه می‌کنند، اهمیت این سمینار را در همین دانست که بتوانیم ریزفاکتور‌هایی که سبب اختلال اسکلتی-عضلانی می‌شود را بشناسیم و نسبت به برطرف‌کردن به‌موقع آن اقدام کنیم.
از نظر این متخصص، اگر ریزفاکتور‌ها شناخته شوند اصلا بیماری اسکلتی عضلانی ایجاد نمی‌شود. وقتی هم که ایجاد شد؛ تشخیص درست و درمان صحیح و سریع برای آن داشته باشیم.
دکتر تقوی ادامه داد: معمولا این بیماران به‌دلیل دیدگاه‌های مختلفی که مراکز درمانی دارند تحت درمان صحیح قرار نمی‌گیرند؛ چون یا «خوددرمانی» بیماران و یا فاکتوری که بیمار را وادار می‌کند به مراکز درمانی مراجعه کند، "درد" است و درد را مساوی با بیماری می‌داند و به هر طریقی سعی می‌کند نسبت به برطرف‌کردن آن اقدام کند.
رییس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران اظهار کرد: اگر ریزفاکتور‌ها و فاکتور‌های خطر در این بیماری نادیده گرفته شود، این بیماری تثبیت و سبب ناتوانی بیمار خواهد شد.

سمینار اختلالات اسکلتی‌عضلانی و رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها
تلاش برای رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها
دکتر تقوی بیان کرد: انجمن طب فیزیکی و توانبخشی در راستای رسالت خود و با موافقت و هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با این هدف که پزشکان عمومی، متخصصان طب توانبخشی، جراحان مغز و اعصاب، فیریوتراپ‌ها، ارتوپدی، و ...  که به ریزفاکتور‌ها و فاکتور‌های خطر در اختلالات اسکلتی – عضلانی در رشته خود آشنا نیستند، با شرکت در این دوره با تشخیص درست بیماری‌ها به بیماران خود کمک کنند.
وی تصریح کرد: در واقع در این رویداد سعی داریم که در یک بیماری دیدگاه‌ها را به هم نزدیک کنیم. با یک دیدگاه واحد به بیمار نگاه کنیم، بنابراین هم‌فکر و هم‌گروه بوده و به شکل یک تیم کار کنیم.
دکتر تقوی گفت: میزان شیوع در دو - سه دهه اخیر فرقی نکرده است، اما میزان ناتوانی بیداد می‌کند، ما باید این کنگره‌ها را برگزار کنیم و گروه‌های تخصصی هم‌جهت با هم کار کنند.
وی با بیان اینکه در کشوری مانند آمریکا کمردردی که به ریشه‌های عصب فشار بیاورد زیر یک درصد است، افزود:، اما در بیمارانی که ما روزانه چه در مطب یا بیمارستان داریم با این درد (کمردرد‌های ریشه‌ای) مراجعه می‌کنند و این یعنی ناتوانی؛ یعنی بیمار به سمت ناتوانی سوق داده می‌شود.  
رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران با بیان اینکه آمار این میزان از درد‌های ریشه‌ای کمری واقعا نگران‌کننده است، تصریح کرد: به عنوان نمونه؛ اگر روزی ۵۰ بیمار داشته باشیم؛ اغلب با درد پا و ریشه کمری مراجعه می‌کنند، این آمار در دنیا بالای ۸۵ درصد نیست ولی در اینجا هست. (یعنی در دنیا ۱۵ درصد مردم به درد‌های ریشه‌ای کمری گرفتارند و در ایران ۱۵ درصد گرفتار این درد نیستند)
وی با اعلام اینکه «کمردرد ساده» شایع‌ترین نوع کمردرد است و متاسفانه در جامعه ما آن را کمتر می‌بینیم، گفت: عمده کمردرد‌هایی که با آن مواجهیم، عارضه‌دار و مزمن بوده و پا را درگیر می‌کند (پا تیر می‌کشد).

سمینار اختلالات اسکلتی‌عضلانی و رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها
ضعف پیش‌رونده و جراحی
دکتر تقوی با بیان اینکه جراحی آخرین راهکار است و زمانی پیشنهاد می‌شود که بیمار به لحاظ حفظ تعادل و توان قدرت بسیار پایین و "ضعف پیش‌رونده" داشته باشد، ادامه داد: در بقیه موارد بیمار باید با تغییر سبک زندگی و افزایش توان فردی کارایی خود را انجام بدهد؛ یعنی تلاش درمانگر این است که ظرفیت عملکردی مردم ارتقا پیدا کند نه اینکه درد بیمار کاهش یابد.
وی تصریح کرد: امروز در رشته طب فیزیکی و توانبخشی انواع و اقسام راهکار‌هایی که بتواند جراحی را کم کند بسیار زیاد شده است، قبلا درد مقاوم به درمان را در بیماران اسکلتی – عضلانی بسیار زیاد داشتیم، اما اکنون با شیوه‌های جدید تلاش شده است تا در هر سطح فعالیتی که قرار دارد به هر مرحله‌ای بالاتر از این سطح برسد که البته میزان موفقیت بستگی به سن، ظرفیت و شغل او دارد؛ یعنی اگر ظرفیت او پایین باشد ولی بگوییم بیش از حد توانش زندگی و فعالیت کند این یعنی رفتن به سوی ناتوانی.  
دبیر علمی ششمین سمینار ملی اختلالات اسکلتی – عضلانی درباره روش‌های سنتی درمان این اختلالات تصریح کرد: ممکن است درد‌های مریض کاهش پیدا کند، اما توانایی او از سطحی به سطح بالاتر اتفاق نخواهد افتاد، چون در طب فیزیکی و توانبخشی هدف تسکین درد نیست و تلاش این است تا جایی که امکان دارد توان او را برای ادامه زندگی بالاتر ببریم.  
انعطاف‌پذیری، تقویت عضلات و ورزش هوازی عوامل سلامت عضلانی
دکتر تقوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربیاتی که از بیماران خود در مطب یا بیمارستان به دست آورده‌است، گفت: مهمترین موضوعی که بیمار با آن آشنا نیست "اختلال عملکرد عضلات" است و ما به عنوان پزشک باید بیمار را از این نظر معاینه کنیم؛ چون بعضی عضلات کوتاه شدند و باید استرچ داده شود، بعضی ضعیف شدند و باید قدرت آنها اضافه شود و در برخی نیز عدم تعادل عضلات بوده و نیاز به این دارد که یک کار تخصصی روی بیمار انجام شود.

سمینار اختلالات اسکلتی‌عضلانی و رسیدن به دیدگاه مشترک در تشخیص و درمان بیماری‌ها
وی ادامه داد: مردم یاد بگیرند که چطور عضلات خود را انعطاف‌پذیر کنند، بسیاری از مردم به عدم تعادل عضلات گرفتارند؛ یک قسمت این است که ظرفیت عضلات را با حرکات کششی بیشتر کنیم. اگر بیمار قرار است انعطاف‌پذیری را انجام بدهد باید یک نسخه ورزشی بگیرد و طبق آن تعداد و شدت حرکات مشخص شود، در مرحله بعدی قدرت عضلات را باید با نسخه ورزشی بالاتر ببرد و در مرحله بعدی نیز باید ورزش هوازی داشته باشد.
۳٠ دقیقه پیاده‌روی تند در برنامه  روزانه 
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی شاخه مازندران بیان کرد: اگر هر فردی روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی تند انجام بدهد، در واقع به سلامت و قدرت عضلات خود کمک کرده است، البته پیش از آن حتما باید حرکات کششی را انجام بدهید.
وی تاکید کرد که دامنه حرکتی نیز همزمان با ارتقای قدرت عضلات اصلاح شود.  
اگر شما راه رفتن مناسبی داشته باشید همه عضلات شما به خوبی کار می‌کنند، اگر یک عضله بد کار کند تمام زنجیره بدنی به هم می‌ریزد و اگر نقص دارد باید رفع بشود، ورزش‌هایی انجام شود که طبق تجویز باشد.
دکتر تقوی طبق تجربه از بیمارانی گفت که به دلیل افسردگی و ضعف عضلانی با درد‌های کمری و پا مواجه بودند، اما زمانی که دامنه حرکتی آنها نرمال شد به افرادی شاداب تبدیل شدند که می‌توان گفت ۲۵ سال از سن واقعی خود جوانتر نشان می‌دهند.
وی به فعالان رسانه‌ای پیشنهاد داد که حتما پیاده‌روی روزانه در هر ساعت از شبانه‌روز که باشد، انجام بدهند تا دچار مشکلات و ضعف عضلانی نشوند.
به گزارش خبرنگار ما، ششمین سمینار ملی اختلالات اسکلتی - عضلانی، روز‌های پنج‌شنبه و جمعه ۱۵ و ۱۶ آذرماه در ساری - مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (س) برگزار می‌شود.
انتهای پیام/۱۰۰۱/

خبرنگار: آزاده بابانژاد | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار