دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

سلامت مردم خط قرمز ماست | اولویت دانشگاه، درمان بدون تبعیض و کاهش پرداختی مردم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر رسالت اجتماعی مجموعه درمانی استان، از حرکت جدی در مسیر کاهش پرداختی از جیب مردم، تقویت نظام ارجاع، حمایت از محرومان، و ارتقای سواد سلامت در جامعه خبر داد.

سلامت مردم خط قرمز ماست | اولویت دانشگاه، درمان بدون تبعیض و کاهش پرداختی مردم

 

مردم نباید برای درمان نگران هزینه باشند

سعید منصوری - آوای خزر: دکتر محمدصادق رضایی در نشست خبری خود با رسانه‌ها، با تأکید بر اینکه «اصل نگاه ما، حل مشکل مردم است»، گفت: «اگر کسی درد دارد و پول ندارد، ما موظفیم کارش را انجام بدهیم. هیچ خدمت درمانی نباید به خاطر نداشتن پول، متوقف شود.»

وی با اشاره به مسئولیت انسانی و دینی کادر درمان اظهار داشت: «کسی که با درد به ما مراجعه می‌کند، نباید دچار اضطراب مالی شود. نباید نگرانی را در مردم تشدید کنیم. ما آمده‌ایم مشکل محرومان را حل کنیم.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، رقابت در خدمت‌رسانی به نیازمندان را ارزشی والا دانست و تصریح کرد: «رضایت خداوند نیز در همین مسیر است.»

دو اولویت راهبردی: رضایت مردم و معیشت کارکنان

رضایی با بیان اینکه «امکان ندارد پرسنلی که سفره‌اش خالی است، خدمت با کیفیت ارائه دهد» افزود: «برای اعضای هیئت‌رئیسه، دو معیار اصلی تعریف کرده‌ام: رضایت مردم و بهبود معیشت کارکنان.»

وی از اقدامات عملی در این زمینه خبر داد و گفت: «در ۶ ماه گذشته کارانه ۱۲ ماهه پرستاران را پرداخت کرده‌ایم. اضافه‌کار‌ها تسویه شده و حتی رفاهیات بیشتری نسبت به شرایط عادی پرداخت کردیم. این باعث بازگشت امید به بدنه دانشگاه شده است.»

او به بدهی ۵.۵ هزار میلیارد تومانی دانشگاه در زمان تحویل اشاره کرد و گفت: «با حمایت وزارت بهداشت، رئیس‌جمهور و مسئولان استانی، ۶۰ درصد بدهی شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی را تسویه کردیم.»

سواد سلامت؛ کلید پیشگیری و ارتقای کیفیت زندگی

رئیس دانشگاه با اشاره به اهمیت «سواد سلامت» به‌عنوان پایه‌ای برای بهداشت فردی و اجتماعی گفت: «بی‌سوادی در سلامت، منجر به کاهش نگرش و عملکرد و نهایتاً تغییر منفی در فرهنگ عمومی می‌شود.»

او گفت: «براساس شعار امسال سازمان جهانی بهداشت – برنامه‌ریزی برای سلامت از آغاز زندگی – ما نیز ارتقای سواد سلامت را از اولویت‌های دانشگاه قرار داده‌ایم؛ برای مردم، دانشجویان و حتی پزشکان.»

رضایی همچنین بر ارتباط میان آگاهی سلامت و امنیت تغذیه تأکید کرد و از راه‌اندازی جلسات ماهانه و کارگروه‌های دانشگاهی در این حوزه‌ها خبر داد.

اجرای نظام ارجاع و تقویت پزشک خانواده

به گفته رئیس دانشگاه، تحقق عدالت درمانی بدون اجرای درست سیستم ارجاع و تقویت پزشک خانواده ممکن نیست. او گفت: «ما باید برای فردی که پول ندارد، وقت بگیریم، پیگیر درمانش باشیم و دست‌کم ۴ رشته تخصصی را در دسترس او قرار دهیم.»

او پزشک خانواده را «واجب‌ترین راه خدمت به محرومان» دانست و از برنامه دانشگاه برای اصلاح، تقویت و نظارت مستمر بر این ساختار سخن گفت.

توسعه زیرساخت‌ها با نگاهی علمی و مردمی

دکتر رضایی ضمن هشدار نسبت به روند پیری جمعیت در کشور اظهار کرد: «اگر نتوانیم زادآوری را مدیریت کنیم، تا ۴۰ سال آینده جمعیتمان نصف می‌شود. مدرسه‌ها به سرای سالمندان تبدیل خواهد شد.»

او تأکید کرد: «برای توسعه زیرساخت‌ها باید اولویت‌بندی و نیازسنجی دقیق صورت گیرد. بیمارستان‌های زیر ۲۰۰ تخت زیان‌ده هستند، اما وجودشان در مناطق محروم ضروری است و باید از آنها حمایت شود.»

وی از پیشرفت فیزیکی مناسب بیمارستان تنکابن و تلاش برای افتتاح بیمارستان ۳۰۰ تخت‌خوابی ساری در دو سال آینده خبر داد.

جمع‌بندی و نقش رسانه‌ها

دکتر رضایی نقش رسانه‌ها را در هدایت افکار عمومی و جذب حمایت خیرین حیاتی دانست و افزود: «بیان مسائل سلامت در رسانه‌ها می‌تواند فعالان اقتصادی را ترغیب کند که مالیات‌های خود را در قالب پروژه‌های درمانی صرف کنند.»

 انتهای پیام/

 

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار