آوای خزر: ۱۲ دی روز «رشت» است. به همین مناسبت بد نیست طرز تهیه یکی از خوشمزهترین و سادهترین غذاهای گیلانی را به شما آموزش بدهیم. خورش ترش تره از جمله خوشمزهترین غذاهای خطه شمال ایران به خصوص گیلان و یک غذای ساده و بدون گوشت است. این خورش لذیذ و سالم را معمولا با حبوباتی مثل عدس یا با برنج و حتی آرد برنج درست میکنند و در میان انواع خورش ترش تره شمالی طرز تهیه خورش ترش تره شرق گیلان، ترش تره تالش و ترش تره انزلی بسیار مشهور هستند. طرز تهیه خورش ترش تره شمالی و گیلانی را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه خورش ترش تره شمالی و گیلانی

مواد لازم
سبزی ترش تره ۱ کیلوگرم شامل: جعفری، گشنیز، اسفناج و تره (مقدار تره از بقیه کمتر و مقدار اسفناج بیشتر از باقی سبزیها باشد)
نعنا خشک: ۱ قاشق چایخوری
برنج خام نیم دانه: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
آب: به مقدار لازم برای پخت برنج و سبزی
آبغوره ترش: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
سیر: ۱ بوته بزرگ
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۲ یا سه عدد
طرز تهیه
ابتدا سبزیها را پاک کنید و بشورید و وقتی خشک شد ساطوری و ریز خرد کنید. سپس سبزیها را در یک قابلمه بریزید، برنج پاک شده و شسته شده را هم اضافه کنید و مقداری آب بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که برنج و سبزی حسابی پخته و له شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و اجازه دهید مواد روی شعله ملایم گاز حسابی بپزند و له شوند. ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت آبغوره را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مواد پخته شده را از روی گاز بردارید و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب بکوبید تا له شوند. حالا ترش تره له شده را با مقداری کره یا روغن روی حرارت ملایم گاز سرخ کنید. ترشی و نمک ترش تره را اندازه کنید. حبههای سیر را پوست بگیرید و له کنید. سیر را تفت بدهید و و تخم مرغها را به سیر اضافه کنید و سرخ کنید. اجازه بدهید تخم مرغ کمی خودش را بگیرد سپس هم بزنید و با سیر مخلوط کنید.
در آخر مخلوط سیر و تخم و مرغ را به سبزی و برنج له شده اضافه کنید. در پایان به اندازه دلخواه فلفل هم اضافه کنید. خورش ترش تره یک خورش غلیظ و کم آب است. ترش تره را با کته، یا با نان و همراه با ترب سفید، با ماهی سفید، ماهی دودی یا ماهی شور و اشپل و زیتون و باقلا سبز سرو و میل کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه خورش ترش تره شمالی و گیلانی
*خورش ترش تره را با مرغ هم میتوانید درست کنید. در واقع ترش تره شرق گیلان یا منطقه رودسر با مرغ طبخ میشود. ترکیب مواد خورش ترش تره با مرغ عبارت است از: لوبیا چیتی یا لوبیا کشاورزی، مرغ، آب نارنج یا آب غوره، سبزی آش به همراه سیر تازه، پیاز نگینی خرد شده برای تفت دادن مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه به علاوه آرد برنج در حد یک قاشق برای غلیظ شدن خورش.
*به ترکیب سبزی خورش ترش تره اگر کمی نعنا و چوچاق هم اضافه کنید خوشمزه میشود.
*در طرز تهیه خورش ترش تره معمولا گردو جایی ندارد.
*طرز تهیه خورش ترش تره انزلی هم به همین ترتیب است.
*برای طرز تهیه خورش ترش تره با عدس به جای برنج از عدس استفاده کنید. برای یک کیلوگرم سبزی ۱۰۰ گرم عدس کافی است.
انتهای پیام/1000