به گزارش آوای خزر از شهرستان قائمشهر، عصر خاطره با عنوان"وقت دیدار" به همت حوزه هنری مازندران در روستای قراخیل قائمشهر در مؤسسه فرهنگی هنری ثارالله برگزار شد.
در این برنامه میهمانانی از سازمان مرکزی حوزه هنری، استان مازندران و شهرستان قائمشهر حضور داشتند، مؤمنی شریف رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مصلحی معاون کل امور استانها و مجلس، و دلشادی معاون اجرایی امور استانها و مجلس حوزه هنری کشور، حسننژاد معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار، معصومی رئیس حوزه هنری، زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و اکبری معاون اداری ایشان، سردار قربانی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس و جمعی از مسئولان محلی قراخیل و مسئولان قائمشهر در ویژهبرنامه "وقت دیدار" حضور داشتند.

پیش از آغاز برنامه اصلی، میهمانان حاضر در این برنامه پس از افتتاح نمایشگاه عکس هنرمندان حوزه هنری که در ورودی محل برگزاری قرار داشت، با شاخههای گل سرخ به روح شهدای کربلای 5 این روستا و شهید مقاومت، سپهبد سلیمانی ادای احترام کردند. آنها وارد موزه شهدای قراخیل شدند، این روستا 44 شهید دارد که 6 تن از آنها در عملیات کربلای 5 به شهادت رسیدند، در قسمت میانی موزه، شهید گمنام آرمیده که حال و هوای خاصی به این مکان داده است.

فضای موزه سرشار از آثار شهدا و معنویتیست که در شبهای عملیات از آن سخن گفته میشد، تعدادی از وسایل شهدا نیز نقشبند موزه است. محلیها البته آن را به نام پایگاه فرهنگی میشناسند.
کودکان علاقه خاصی به وسایل و تجهیزاتی که در موزه قرار دارد از خود نشان میدهند، چند کودک زیر 8 سال با کنجکاوی به ماکت مناطق جنگی و عملیاتی نگاه میکنند و با انگشت به خاکریز و جادهها اشاره دارند، و میدان جنگ را خوب میشناسند.
مسؤولان نیز با دقت خاصی به فضا و وسایل موجود در موزه نگاه میکردند، علیجانزاده مسؤول فرهنگی و حاج آقا خوبرو امام جمعه روستای قراخیل برای بازدیدکنندگان از شهدای روستا و از بازسازی محل شهادت و عملیاتها میگویند.

در طبقه همکف و ورودی سالن اجتماعات - که در طبقه بالای موزه قرار دارد- ، کنار نیهایی که هوای جبهه و اروند و کارون دارد؛ یک پسر نوجوان در حال واکس زدن کفشها بود، میگفت: صلواتیست و از این کار لذت میبرد.
بالاخره مراسم آغاز شد، پس از قرائت قرآن و اجرای سرود جمهوری اسلامی، آقای معصومی گرجی رئیس حوزه هنری مازندران و آقای علیجانزاده مسؤول فرهنگی روستای قراخیل در کلیپی که پخش شد، حضور مدعوین را خیرمقدم گفتند.

"مهدی معصومی گرجی" علت انتخاب موزه قراخیل برای برنامه عصر خاطره که به مناسبت سالروز عملیات کربلای 5 و یادبود سردار سپهبد سلیمانی برگزار شد را فضای زیبا و آرامبخش آن توصیف کرد، فضایی که باید قدر آن دانسته و بهعنوان میراثی گرانقدر حفظ شود.
وی این را هم گفت که قرار است با پیگیریهای بعدی تولید آثار چاپی، تاریخ شفاهی، تجسمی، نمایش، فیلم و ... را با موضوع شهدای قراخیل داشته باشیم.
در این مراسم، "محسن مومنی شریف" رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی کشور در سخنانی از عظمت شهدای اسلام و انقلاب و سردار شهید سلیمانی گفت. او دوران دفاع مقدس را دورانی پُرفراز و نشیب دانست که هر چه از آن گفته شود باز هم جای صحبت دارد و هنوز ناگفتههای زیادی را در دل خود پنهان داشته است.

مومنی شریف، فرزندان جبهه و جنگ را اسناد زنده و معتبری دانست که هیچگاه رنگ کهنگی نمیگیرند و همواره جاویدان هستند.
حاجاصغر صادقنژاد از دلیرمردان جبهه است و امروز نیز در صف مبارزه با دشمن قرار دارد، هنوز گویا بوی جبهه و جنگ میدهد، صدایش برای بچههای عملیات آشناست، با همان لباس رزمندگی و پوتین به مراسم آمد، کمی از خاطراتش میگوید و میخندد. دیگر صدایش مثل قبل نیست اما همچنان شاداب است و روحیه جنگندهای دارد.
محمدکاظم علیجانزاده هم از بچههای هشت سال دفاع مقدس است، او هم خاطراتی از آن سالهای شور و حماسه تعریف کرد، از روزهایی که تیر و ترکشها را هیچ به حساب نمیآوردند و هدفشان دفاع از خاک بود، و سختیهایی که در گرماگرم جبهه و سرمای سوزناک آن روزهای سخت، تحمل کردند.

در این میان یک نمایش جالب و زنده اجرا شد، محمدجواد رحمانی و تورج زایدلی وقتی روی سن آمدند انگار صحنههایی از جبهه تداعی شد، از قداست خاک، از قداست پوتینها گفتند....
سردار مرتضی قربانی که روزهای جبهه را خوب به یاد دارد، حوادث اخیر در کشور را تسلیت گفت، او سپهبد شهید قاسم سلیمانی را مردی شجاع، باایمان و بااخلاق توصیف کرد که این خصلتها را به سربازان خود نیز آموخت و سلیمانیها و قاسمهای زیادی را در کشور، در سوریه، عراق و یمن تربیت کرد.

سردار قربانی با بیان اینکه ایران بر قله افتخار است، با صدای بلند گفت که ما قطعاً بیت المقدس، مکه و مدینه را خواهیم گرفت، او از بچههای مازندران بهخوبی یاد کرد و سهم آنها از دفاع برای خاک کشور را ارزشمند و بسیار حیاتی دانست.
مراسم به نیمه رسید، یک سرود انقلابی را آقای عابدی از بر و بچههای روستای قراخیل قائمشهر بهصورت زنده اجرا کرد، رونمایی از کتاب روایت اول از دفترچه آلبالویی و اثر تجسمی از آقای پاکبین که مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری مازندران هم هست، صورت گرفت.

صدایی آشنا اما قدیمی ناگاه در فضای سالن میپیچد، انگار یکی از کربلا آمده است، حضار نگاه میکنند تا ببینند کیست...هنرمند گویا سالهاست این نوا را میخواند، جلوتر که میرسد؛ میبینی یک جوان است....
آقای حسننژاد از هنرمندان شعر و موسیقی فولکلور نیز با دوستش روی سن آمدند و متن زیبایی را با صدایی برگرفته از هویت و اصالت سرزمین کهن مازندران خواندند.
پایان خوش این برنامه، تجلیل از خانواده شهدای عملیات کربلای 5 روستای قراخیل بود؛ عقیل مولایی، تیمور علیپور، نوروزعلی بابایی، یدالله عیسینیا، ابراهیم یوسفی و ابراهیم نوریان، 6 شهید این عملیات هستند. روحشان شاد.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354