دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
فرماندار ساری:

سد پنهان در دل زمین؛ آب‌بندان‌های ساری، ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه پایدار مازندران

سد پنهان در دل زمین؛ آب‌بندان‌های ساری، ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه پایدار مازندران
شهرستان ساری با برخورداری از ۱۰۶ قطعه آب‌بندان و مجموع وسعتی بیش از ۳۲۰۰ هکتار، به گنجینه‌ای بی‌بدیل از منابع آب سطحی و فرصت‌های چندوجهی اقتصادی تبدیل شده است؛ ظرفیتی که با برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند نقش کلیدی در تحقق شعار سال و توسعه پایدار مازندران ایفا کند.

 

آوای خزر – ساری: شهرستان ساری با برخورداری از ۱۰۶ قطعه آب‌بندان و مجموع وسعتی بیش از ۳۲۰۰ هکتار، به گنجینه‌ای بی‌بدیل از منابع آب سطحی و فرصت‌های چندوجهی اقتصادی تبدیل شده است؛ ظرفیتی که با برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند نقش کلیدی در تحقق شعار سال و توسعه پایدار استان مازندران ایفا کند.

بهره‌برداری هدفمند از آب‌بندان‌ها در چهار محور

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، بهره‌برداری از هر آب‌بندان در چهار محور اصلی شامل کشاورزی، پرورش آبزیان، گردشگری طبیعی و ورزش‌های آبی آغاز خواهد شد. در این راستا، لازم است برای هر آب‌بندان، کاربری غالب و ظرفیت‌های مکمل به‌صورت فنی شناسایی شود تا از سرمایه‌گذاری‌های موازی و تزاحم‌های بهره‌برداری جلوگیری و بهره‌وری افزایش یابد.

لایروبی آب‌بندان‌ها، گامی مهم در مدیریت منابع آبی

مقام عالی دولت در مرکز مازندران با اشاره به اولویت‌بندی آب‌بندان‌های نیازمند لایروبی، تأکید کرد: توسعه گردشگری در آب‌بندان‌ها، بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری پایدار در راستای تحقق شعار سال است.

وی افزود: برآورد‌های کارشناسی نشان می‌دهد در صورت لایروبی و بهسازی اصولی، توان ذخیره‌سازی آب در آب‌بندان‌های ساری می‌تواند به اندازه ظرفیت سد شهید رجایی برسد؛ یعنی ما یک "سد پنهان در دل زمین" داریم که باید آن را احیا کرد.

تدوین سند توسعه آب‌بندان‌ها با مشارکت بخش‌های مختلف

دکتر نوبخت با تأکید بر ضرورت داشتن رویکردی برنامه‌محور، از تدوین سند توسعه آب‌بندان‌های ساری خبر داد و افزود: این سند با مشارکت کارشناسان بخش‌های مختلف، دانشگاه‌ها، بهره‌برداران و کشاورزان، و با نگاهی بین‌بخشی تهیه خواهد شد تا چارچوب توسعه‌ای این منابع برای آینده مشخص شود.

وی با اشاره به تأثیر مستقیم آب‌بندان‌ها بر تأمین آب کشاورزی گفت: استفاده بهینه از منابع آب سطحی در فصل زراعی، یکی از راهبرد‌های اصلی برای کاهش وابستگی به منابع زیرزمینی و افزایش تاب‌آوری در برابر خشکسالی است.

نگاه سرمایه‌گذاری به ظرفیت‌های گردشگری و ورزشی

فرماندار ساری نیز در این نشست، امکان‌سنجی طرح‌های گردشگری، کشاورزی، اقتصادی و ورزشی در آب‌بندان‌ها را از اولویت‌های اجرایی در چارچوب شعار سال مقام معظم رهبری مبنی بر "سرمایه‌گذاری برای تولید" دانست و گفت: بسیاری از این آب‌بندان‌ها می‌توانند به قطب‌های گردشگری و ورزشی طبیعی تبدیل شوند؛ به شرط آنکه با نگاهی سرمایه‌گذارانه، زیرساخت‌سازی و حفظ محیط زیست پیش برویم.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت تأمین اعتبار از ردیف‌های ملی گفت: آب‌بندان‌ها امروز بیش از گذشته نیازمند توجه دولت و مجلس هستند. لایروبی، بازسازی، حفاظت و بهره‌برداری اصولی از این منابع، نه یک انتخاب بلکه یک الزام برای آینده پایدار منطقه است.

 انتهای پیام/

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار