آوای خزر – آزاده بابانژاد: گروههای مجازی به دلیل آنکه گفتوگو محور هستند و امکان پرسش و پاسخ در آنها وجود دارد؛ مورد اقبال قرار میگیرند، از جمله مهمترین و بهترین آنها در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی هستند.
شاید شمایی که خواننده این مطلب هستید نسبت به خشکی در ۱۵ هزار هکتار از تالاب بینالمللی میانکاله از طریق همین گروهها و شبکههای اجتماعی آگاهی دارید، در این زمینه در چند گروه محیط زیستی محلی و استانی واکنشهای زیادی از سوی مسئولان و دوستدران محیط زیست را شاهد بودیم.
بازدید پایان هفته گذشته استاندار مازندران از دایک قبلی در قسمتی از این ذخیرهگاه که دچار خشکی شده است، همچنین صحبتهای رد و بدل شده بین حضار که متشکل از تنی چند از مسئولان استانی و شهرستانی و اعضای سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی بودند، اتفاق خوبی را رقم زد.
«مهندس سعید صادقی» اگرچه عضو کانون شکار شهرستان بهشهر است، اما او را به نام یکی از دوستداران شاخص محیط زیست نیز میشناسند و برای احیای تالاب میانکاله به همراه دوستانش در حال تلاش است.
او در این زمینه به خبرنگار ما گفته: مجری طرح دایک در بازدید هفته گذشته استاندار از فاز یک دایک قبلی، به بیان مزایای این روش که جهت احیای تالاب میانکاله هم مفید و هم کمهزینه است؛ پرداخته و از استاندار اجازه گرفت که طرح را در فاز جدید ادامه دهد.
مهندس صادقی عنوان کرد که "این طرح را کانون شکار و دوستداران طبیعت بهشهر با هزینه شخصی شروع کردهاند و فقط به خاطر علاقه به طبیعت انجامش میدهند؛ یک لودر از ساری تامین شده، همراهانی که در گروههای محیط زیستی شاهد اقدامات عملی ما هستند هر کدام گوشهای از کار را گرفتند، از پول بنزین و دستمزد راننده تا هزینههای جانبی دیگر".
او تصریح کرد: یک بند خاکی را قبلا از قرهتپه زدیم که نیمهتمام بود و آن را به پناهگاه وصل میکنیم که حدود یک کیلومتر است، مسیر احداث جنوب به شمال است و به این دلیل که شیب به سمت آشوراده است بنابراین دایکهای متعددی را – شبیه آنچه در شالیزارها میبینیم – احداث میکنیم که آب به صورت یکنواخت در تمام خشکی امتداد داشته باشد.
این فعال محیط زیست گفت: قرار شد یک دایک دیگر را در پاییندست «شاهکیله» و «امامده» بزنیم و وقتی که پر شد دایک بعدی را در «قلعهپایان» بسازیم و به همین ترتیب ادامه مییابد.
سعید صادقی همچنین در این گفتوگو یادآور شد که "آب جاری از کوهسارها حقآبه گلستان نیست، اما ما به خاطر احیای تالاب میانکاله، آبهای سطحی را پشتِ بندهای خاکی احداثی نگه میداریم و نهایتا پس از سرریز شدن وارد خلیج گرگان و تالاب میانکاله میشود.
او درباره هزینه این اقدام اعلام کرد که "نمیشود عدد و رقمی را تعیین کرد همه کارها «دلی» و به عشق طبیعت که میراث گذشتگان ماست و ما باید تحویل آیندگان دهیم، انجام میگیرد و به نظرم نمیتوان روی آن به لحاظ مادی ارزشگذاری کرد".
این فعال محیط زیست البته عنوان کرد که "استان گلستان در دولت سیزدهم طی دو مرحله ۱ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان برای احیای خلیج و تالاب هزینه کرد، اما نتوانست حتی یک قطره آب را به خلیج بیاورد ضمن آنکه هزینه این کار، در بدترین وضعیت از ۵۰۰ میلیارد تومان فراتر نمیرفت".
مهندس صادقی در بخش دیگری از گفتوگو با اشاره به اهمیت فعالیت سازمانهای مردمنهاد و اینکه آنها دلسوز محیط زیست و منابع طبیعی هستند، گفت: "دولت باید به ما اعتماد داشته باشد، ما در کانون شکار و طبیعت هستیم، اما نسبت به طبیعت با تمام وجودمان پای کاریم و نظاممسائل و چالشهای محیط زیستی را رصد میکنیم و جایش برسد مانند احداث دایک در میانکاله با هزینه شخصی وارد عمل میشویم".
به گزارش آوای خزر، حسنیعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار ما اعلام کرده است که "احداث بند خاکی در جلوگیری از افزایش خشکی بیشتر در تالاب به عنوان یک اقدام علمی و تجربی مفید بوده است. ادامه آن نیز قطعا پیامدهای مثبتی را به همراه خواهد داشت و از دوستداران طبیعت که دلسوزانه و مسئولانه پای کار آمدند و از همکاران دستاندرکار خودمان در محیط زیست قدردانی میکنم".
تالاب بینالمللی میانکاله نگین منحصربهفرد جنوب دریای خزر با وسعت ۴۸ هزار هکتاری خود در گستره ۶۸ هزار و ۸۰۰ هکتاری پناهگاه حیات وحش و ذخیرهگاه طبیعی زیستکره میانکاله، بهشت پرندگان ایران قرار دارد و اکنون ۱۵ هزار هکتار آن به دلیل شرایط اقلیمی، کاهش حقآبه تالاب و ... خشک شده است و در ستاد ملی مدیریت و احیای تالابها کارگروه تخصصی و جداگانهای برای آن تشکیل شده که نخستین جلسه آن در سال ۱۴۰۴، شنبه هفته جاری برگزار شد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/