دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۲۴۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲
یادداشت/

یلدا؛ پیروزی خورشید بر اهریمن تاریکی

ایرانیان باستان بر این باور بودند که آخرین شب پاییز، شبی است که اهریمن یا تاریکی تلاش می‌کند تا بر خورشید غلبه کند، اما آنها باید بیدار باشند و به جشن و شادی بپردازند تا آنگاه که خورشید رخ بنماید و اهریمن تاریکی را شکست دهد.
یلدا؛ پیروزی خورشید بر اهریمن تاریکی

به گزارش آوای خزر، شب یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیم‌کرهٔ شمالی زمین و چله‎نشینی نیز یکی از آداب و رسوم کهن ایرانیان است که هنوز هم مورد استقبال مردمان سرزمین پارس است.

"یلدا" یک واژه سُریانی(گویش آرامی و عبرانی) و به معنای تولد و زایش است؛ و به به بیانی دیگر، تولد مهر (میترا) در شب اول زمستان یعنی بلندترین شب سال است و ایرانیان به یمن تولد مهر در این شب جشن و دورهمی برگزار میکنند.

حققیت شب چله آن است که قدیمی‎ها بر این باور بودند که آخرین شب پاییز با آمدن سپیده‎دم نخستین روز از فصل سرد زمستان، مصادف با شکست ظلمت و پیروزی روشنایی و خورشید است و به همین علت این شب را تا سپیده به جشن و شادی می‎پردازند.

آنها تاریکی و ظلمت را نماد اهریمن می‎دانستند و به مرور زمان نیز متوجه شدند که آخرین شب پاییز طولانی‎تر از سایر شبها بوده و یا زمان دیرتر از سایر شبهای پاییز می‎گذرد و آن را تا حدی شوم و نامبارک می‎دانستند که تصمیم گرفتند این شب را تا صبح بیدار باشند تا مطمئن شوند که روشنایی بر ظلمت غلبه می‎کند، آنها حتی معتقد بودند که شبِ پس از یلدا نیز طولانی است و آن شب را نیز به دورهم نشینی اختصاص می‎دادند اما با گذشت زمان، جشن شب یلدا و شادی و دورهمی به همان شب آخر پاییز و اول زمستان اختصاص یافت.  

ایرانیای باستان توجه خاصی به شب یلدا داشتند و در این شب و روز از جنگ و جدال پرهیز کرده و به یکدیگر محبت می‎کردند و همانند عید نوروز، لباس نو می‎پوشیدند و به دید و بازدید اقوام و دوستان رفته و شب‎نشینی داشتند.

به مرور زمان انواع خوراکی برای این شب در نظر گرفته شد تا دورهمی‎ها از صمیمیت و صفای بیشتری برخوردار باشد، با گذر زمان نوع خوراکی‎ها تغییر یافت و اکنون، خوراکی‌ها و خوردنی‎های گرم و سردی مانند انار، ازگیل وحشی، هندوانه، شیرینی و آجیل در شب‎نشینی‎ها میل می‎شود.

قدیمی‎ترها فلسفه این خوراکی‎های گرم و سرد را در این می‎دانستند که آدمی باید گرم و سرد روزگار را بچشد و از خامی به پختگی برسد و هر کدام از خوراکی‎ها نیز نماد تندرستی و شادی و برکت هستند.

در شب یلدا معمولاً بزرگترها از قصه‌ها و خاطرات قدیمی خود می‎گویند و در پایان نیز نتیجه‎گیری و به کوچکترها نصحیت می‎کنند و این شب را با شادی و آرزوی موفقیت برای یکدیگر به پایان می‎برند.

حافظ ‌خوانی و تفعل به دیوان حافظ نیز در شب یلدا تبدیل به یک سنت شده است و فلسفه آن از اعتقادات و حس کنجکاوی آدمی برمی‎خیزد که می‌خواهد بداند چه چیزی در انتظار اوست.

حافظ شیرازی می‎گوید: بر سر آنم که گر ز دست برآید/ دست به کاری زنم که غصه سر آید/ خلوت دل نیست جای صحبت اضداد/ دیو چو بیرون رود فرشته درآید/ صحبت حکام ظلمت شب یلداست/ نور ز خورشید جوی، بو که برآید/ بر در ارباب بی‌مروت دنیا/ چند نشینی که خواجه کی به درآید؟/ ترک گدایی مکن که گنج بیابی/ از نظر ره روی که در گذر آید/ صالح و طالح متاع خویش نمودند/ تا که قبول افتد و که در نظر آید/ بلبل عاشق تو عمر خواه که آخر/ باغ شود سبز و شاخ گل به بر آید/ غفلت حافظ در این سراچه عجب نیست/ هر که به میخانه رفت بی‌خبر آید.

انتهای پیام/ 1001

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار