به گزارش آوای خزر، به نقل از برنا؛ جلالالدین میرزای رزاز، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، درباره تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام کرونا گفت: برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید تنوع و تعادل و تبعیت از هرم غذایی رعایت شود. در این رابطه استفاده از کربوهیدراتها، غلات، سبزیجات، لبنیات و پروتئینها شامل انواع پروتئینهای گیاهی، حیوانی، چربیها اهمیت بسیاری دارد.
او افزود: برای ارتقا سیستم ایمنی بدن باید از مواد غذایی که دارای یکسری ویتامین های محلول در چربی شامل ویتامین A , B ,E استفاده کرد همچنین استفاده از ویتامین A و B به تبعیت از رژیم غذایی متنوع که بیش از 85 درصد مواد معدنی را تامین می کند، تاثیرگذار است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به کمبود برخی ویتامینها گفت: برخی هموطنان ما با کمبود ویتامین D مواجهه هستند، توصیه میشود این ویتامین به صورت مکمل مصرف شود.
او بیان کرد: ویتامین D به طور معمول و بهصورت روزانه 1000 واحدی و به صورت هفتگی یا دو هفته یکبار 50 هزار واحدی مصرف میشود که باید از طریق داروخانهها تهیه شود. اما در ایام کرونا مصرف 800 تا 1000 واحدی ویتامین D کافی است.
بیشتر بخوانید:از مصرف غذاهای چرب و نوشیدنی های شیرین اجتناب کنید/ افزودن ویتامین دی به نان در پسا کرونابا این 6 ماده غذایی در برابر کرونا مصون بمانیدمیرزای رزاز در مورد سایر ریزمغذیهای شامل زینک و سلنیوم گفت: این ریز مغذیها در همه غذاها یافت میشود. توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که ویتامین C را از طریق غذا و و سبزیجات در ایام کرونا استفاده کرد.
او با اشاره به مواد غذایی که باید در دوران نقاهت کرونا استفاده کرد، گفت: با توجه به تحقیقات صورت گرفته ترمیم اعضای بدن مبتلایان به کرونا که دچار آسیب شده، چندین هفته و چندین ماه زمان نیاز دارد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: بیماران بعد از دوران نقاهت کرونا به سه گروه شامل افرادی که با سوءتغذیه مواجهه نیستند، افرادی که سوءتغذیه متوسط دارند و افرادی که با سوءتغذیه شدید مواجهه هستند، تقسیم میشوند.
میرزای رزار تصریح کرد: توصیه ما به افرادی که با سوءتغذیه متوسط مواجهه هستند، درمانهای خانگی و به افرادی که با سوءتغذیه شدید مواجهه هستند، مشاورههای تخصصی غذایی است.
او در پاسخ به این سوال که مصرف چه مواد غذایی برای افرادی که در بحران کرونا حالت افسردگی دارند مناسب است؟ گفت: مصرف چای، کافئین و انواع شکلات میتواند برای دستگاه عصبی نوعی محرک باشد و محرک مغزی اضطراب را بهخصوص در افرادی که اختلال خواب دارند، افزایش دهد. بنابراین نباید از این مواد مصرفی استفاده کرد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در پایان بیان کرد: افرادی که در بحران کرونا دچار افسردگی و اضطراب شدهاند، بهتر است عصرها شیر نیمه گرم بنوشند و البته با توجه به شدت بیماری میتوانند مکمل استفاده کنند اما در مواردی همچون تپش قلب حتما باید مداخلههای روانشناسی و روانپزشکی صورت بگیرد.
انتهای پیام/1005