مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری:
کارهای ادا نشدهی زیادی در حوزه دفاع مقدس داریم/ نسل آینده محتاج به داشتههای رزمندگان است/ کتاب «حاج عمران» قابل رجوع و اعتبار است
مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: اگر مطالب حوزه دفاع مقدس فهرست شوند؛ متوجه میشویم که چقدر مجموعه مطالعاتی، تحقیقاتی و دانشگاهی کارهای ادا نشده زیادی دارند که در قبال آن مسئول هستند.
به گزارش آوای خزر از ساری، علیرضا کمری پیش از ظهر امروز در آیین رونمایی از کتاب «حاج عمران» که در حسینیه عاشقان سپاه کربلا با همکاری حوزه هنری و سپاه کربلا برگزار شد، اظهار داشت: جنگ هشت سالهی عینی و ظاهری تمام شده است اما تا زمانی که انقلاب ادامه دارد، این منازعه نیز ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: حمله رژیم بعث عراق به ایران حمله یک نانجیب و مسئول یک کشور به کشور دیگر نبود بلکه تقریبا یک جنگ جهانی علیه ایران بود.
مسئول و پژوهشگر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: چند ماه پیش در جلسهای که با حضور سردار مرتضی قربانی از فرماندهان هشت سال جنگ تحمیلی برگزار شد، ایشان گفتند که ایران از 13 کشور اسیر داشتیم و حدود 40 کشور مستقیم در جنگ شرکت کردند؛ بهجز سوریه و کره شمالی!
این مسئول ادامه داد: بنابراین معلوم میشود که ماجرای جنگ مسئلهای فراتر از یک درگیری نظامی در یک منطقه محدود بود، اگر بشود لایههای پنهان و پیدا و شناخته شده و ناشناخته جنگ را فهرستوار بشناسیم، مشتمل بر چند مجلد کتاب قطور خواهد شد.
کمری اظهار داشت: مقام معظم رهبری اخیراً در نشستی به این موضوع پرداختند که آیا میشود فهرستوار مسائل موضوعه جنگ را استخراج کنیم؛ به نظر من اگر این اتفاق بیفتد، متوجه میشویم که چقدر مجموعه مطالعاتی، تحقیقاتی و دانشگاهی نسبت به کارهای ادا نشده مسئول هستند و آنها را خواهند فهمید.
وی ادامه داد: بسیاری از اهل نظر، جامعه ما را فاقد حافظه تاریخی یا کوتاهمدت خواندند زیرا به شناخت گذشته و اکنون اکنون خود واقف نبوده و بسیار بیتوجهیم.
مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه هر کدام از رزمندگان حامل یک داشتههایی هستند که نسل آینده ما محتاج به آنهاست، تصریح کرد: اینها حکایت عجیبی است؛ ما بر ثروتهای گرانقدر و بینظیری تکیه کردیم و از آن غافل هستیم.
این مسئول با اشاره به واقعیتهای منحصر بهفردی که در کتاب حاج عمران و حوادثی که حاج عمران نگین آنها بوده است، گفت: قرار بود این کتاب 10 سال پیش منتشر شود اما ... باید فکری به حال خودمان بکنیم، اگر رزمندگان و سرداران کشورمان خاطرات خود را نگویند و ننویسند و این امانت را به نسل آینده منتقل نکنند مانند این است که اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: کاری را که آقای عمرانی انجام داده است، تمام نشده و تازه شروع شده است، فتح باب برای عرصهای است که هنوز ناگشوه مانده است، اگر اتفاقات یا رویدادها از معبر ذهن به زبان نیایند و روایت و گفته نشوند، مانند این است که رخ نداده است.
کمری با بیان اینکه حاج عمران از فردیت خود خارج شده و کتاب و خوانشپذیر شده است، اظهار داشت: همه همرزمان و همکاران حاج عمران باید با همکاری سازمانها و نهادهای مربوطه به این کتاب بپیوندند.
مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: کار سردار عبدالعلی عمرانی فرامازندرانی و فرا یگانی بوده و بخش مهمی از تاریخ جنگ در جغرافیای ایران است که علیالاطلاق جزو منابع قابل استناد در مطالعات جنگ، قابل رجوع و اعتبار است.
این مسئول تصریح کرد: اگر از این به بعد قرار شود در مازندران کتابی در حوزه جنگ و دفاع مقدس نوشته شود، یقین کنید که خواه ناخواه با عبور و نگاه و گذر از این کتاب ممکن است و به تعبیر رهبری «تاریخپایهای» برای مازندران شده است.
کمری گفت: کتاب حاج عمران آمیخته و آلوده به تعابیر مصنوع نیست، لاف و گزافی در این متن ندیدم، واقعیتگویی در کتاب از شاخصههای آن است و راوی حتی از برخی عملیاتها انتقاد کرده است، همچنین یکی از ویژگی های نثر ایجاز و اختصار و عبور است که در این کتاب میشود دید.
وی افزود: مطالب این کتاب به نحوی است که اگر گوشهای از آن را برداریم، در روایت آن اختلال ایجاد میشود.
مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در پایان اظهار داشت: نگذاریم گنجینه سر به مهر لشگر 25 کربلا در این دورماندگی و گمنامی بماند.
انتهای پیام/ 1001