دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۷۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۱

صدای ضبط شده در دادگاه قانونی است؟

صدای ضبط شده در جلسات دادگاه دلیل محسوب نمی‌شود اما این موضوع به معنای بی‌اعتباری صدای ضبط شده در دادگاه نیست، زیرا برخی قضات و حقوقدانان صدای ضبط شده از شخص مرتبط در یک پرونده کیفری را صرفاً دلیلی برای اثبات اتهام وارده یا تبرئه متهم می‌دانند.

به گزارش آوای حزر،گاهی افراد اقدام به ضبط صدای دیگران می‌کنند تا بتوانند از آن به عنوان مدرکی مستدل و قانونی در دادگاه استفاده کنند. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا از نظر قانون صدای ضبط شده در دادگاه معتبر است و اصلاً می‌تواند جز دلایل و مدارک قانونی در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد؟ 

صدای ضبط شده در دادگاه کیفری

به یکی از نکات قانونی که باید به آن توجه داشت این است که استفاده از صدای ضبط شده در جلسات دادگاه دلیل محسوب نمی‌شود. اما این موضوع به معنای از اعتبار ساقط شدن صدای ضبط شده در دادگاه نیست، زیرا برخی قضات و حقوقدانان صدای ضبط شده از شخص مرتبط در یک پرونده کیفری را صرفا دلیلی برای اثبات اتهام رخ داده یا تبرئه متهم می‌دانند.
اگر به جز نوار ضبط شده، مدارک محکمه‌پسند یا دلیل شرعی و قانونی برای انتساب یک جرم به شخص وجود داشته باشد، این نوار ضبط شده می‌تواند در کنار آن دلایل محکمه پسند به قاضی کمک کند. علاوه بر این موارد اگر صدایی که به شخص نسبت داده شده، انکار یا تکذیب شود و نتوان پس از انکار انتساب و صدا را به فرد ثابت کرد این صدای ضبط شده از درجه اعتبار حتی با عنوان اماره و قرینه ساقط می‌شود.

ضبط صدا چه موقع برای دادگاه دلیل معتبری است؟

زمانی که اراده آزاد برای اقرار به جرمی وجود نداشته باشد، نمی‌توان آنچه از طریق استماع نوارهای ضبط صوت و مکالمات تلفنی به دست می‌آید را معتبر دانست. تعدادی از استادان حقوق معتقدند که قضات هنگام قبول نتایج به دست آمده به این مطلب تصریح کرده‌اند که اگر متهم اظهارات قبلی خود را تأیید کرده و گفته‌های وی از نظر قانون مورد قبول باشد، می‌توان آنها را پذیرفت. به عنوان مثال، متهم اقرار کند که “هر آنچه را در ضبط صوت یا مکالمات تلفنی گفته‌ام، تأیید می‌کنم.” ‌

اما به نظر می‌رسد این مورد نمی‌تواند ملاک صحت و درستی اتهام باشد و متهم باید در محضر قاضی و در زمان دادرسی پس از تفهیم اتهام و ارائه دلایل مستند از سوی قاضی به جرم خود اعتراف کند. زیرا اراده آزاد فقط به این معنا نیست که شخص بدون اجبار سخنانی را بیان کند. اگر متهم در مراوده‌های خصوصی خود سخنانی گفته باشد که در جلسه دادرسی از بیان دوباره آنها خودداری کند، این سخنان را نمی‌توان دلیل اثبات جرم دانست. اقرار زمانی دارای آثار قانونی است که متهم با اطلاع از اتهام خود طی دادرسی و نزد قاضی و با رعایت همه جوانب و بررسی آنها به جرم خود اعتراف کند.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: قانون
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار