به گزارش آوای خزر،ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: برنامه ارائه مراقبتهای اولیه سلامت برای تحقق پوشش همگانی سلامت در مناطق شهری بالای ۲۰ هزار نفر و حاشیه شهرها براساس برنامه از پیش تعیین شده انجام میشود، اختصاص یک پایگاه سلامت به ازای متوسط هر ۱۲۵۰۰ نفر جمعیت در مناطق حاشیه نشین و شهری، اختصاص یک مرکز خدمات جامع سلامت برای هر ۲۵ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت در مناطق حاشیه نشین و شهری، جذب مراقب سلامت به ازای هر ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر جمعیت در مناطق حاشیه نشین و شهری و ارائه خدمات تغذیهای و روانشناسی در مناطق حاشیه نشین و شهری از جمله اقدامات انجام گرفته در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر است.
او افزود: وزارت بهداشت برای شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت اشتغال زایی بیش از ۱۹ هزار دانش آموخته پزشکی و پیرا پزشکی ایجاد کرده است.
راهاندازی بیش از ۲۱۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت در کشور
حریرچی ادامه داد: در حال حاضر ۲۱۱۳ مرکز خدمات جامع سلامت رراه اندازی شده و تعداد ۳۰۳ عدد مرکز خدمات جامع سلامت شهری برونسپاری شده است. همچنین تجهیز ۴۰۷۰ واحد ارائه دهنده خدمت در مناطق شهری نیز انجام شده است.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به برنامه نظام ارجاع الکترونیک در کشور افزود: برای اجرای نظام ارجاع دستورالعمل استقرار نظام ارجاع با هماهنگی سازمانهای بیمه پایه سال ۹۸ تدوین و چک لیست بازنگری شده همراه با راهنما و اعلام مراحل تایید اعلام آمادگی دانشگاهها مجددا بازنگری شده است.
اقدامات وزارت بهداشت در زمینه پزشک خانواده
حریرچی بیان کرد: برنامه تکمیل، توسعه و اصلاح برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری دو استان فارس و مازندران در حال انجام است.
او ادامه داد: انجام ویزیت پایه جمعیت دارای پزشک خانواده، رایگان بودن دارو در سطح یک در مقایسه با فرانشیز ۳۰% سایر استانها، انجام سنجش دانش آموزان توسط پزشکان خانواده، تغییر رویکرد اعضای تیم سلامت از درماننگر به سلامتنگر از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت در زمینه پزشک خانواده و نظام ارجاع است.
او گفت: در حال حاضر پرونده الکترونیک سلامت برای ۹۰% جمعیت کشور تشکیل و محتوای سامانههای پرونده الکترونیک سلامت بهینه شده است.
انتهای پیام/1005