
حجتالاسلام سید ابراهیم میراحمدی در گفتگو با خبرنگار آوای خزر در ساری با بیان اینکه "عهد" و "عدالت" در تمامی جوامع و بنا بر نظر همه عقلا و دانشمندان دارای ارزش است، افزود: ظلم و عهدشکنی نیز در تمامی جوامع و در نزد تمامی اقوام عالم، قبیح و ناپسند است. لذا قرآن کریم بر روی این دو مسئله تأکید زیادی دارد و بهعنوان نمونه درباره وفای به عهد، میگوید: "یا ایها الذین آمنو، اوفوا بالعقود".
وی بیان کرد: بنا بر نص صحیح قرآن، کسانی که از پیمان خود خارج شده و عهد شکستند، مؤمن نیستند و در این رابطه داستان ظلم و ناعهدی قوم بنیاسرائیل به حضرت موسی (ع) را یادآور میسازد تا اندرز و عبرتی برای سایر اقوام باشد.
این استاد دانشگاه با تبریک عید سعید غدیر خم، از عهدشکنی نسبت به این حادثه در بین مسلمانان گفت و خاطرنشان کرد: پیمانشکنی در خصوص حادثه غدیر، نادیده گرفتن دو قانون بشری، بینالمللی و عقلی یعنی عهد و عدالت است که غدیر را زیر سؤال بردند.
میراحمدی ادامه داد: با این کار، عهدشکنان، جامعه مسلمانان را به جان هم انداخته و در نتیجه، بلای بنیاسرائیل بر ما هم نازل شد، و بسیاری از سختیها و ناملایمات امروز در جامعه مسلمانان ناشی از پیمانشکنی و یا فراموشی حادثه غدیر است.
خطیب نماز جمعه شهرستان گلوگاه تصریح کرد: اکنون در جهان اسلام، اختلافاتی که بین کشورهای اسلامیست، خونریزیها، و برادرکشیها که بهعنوان فرهنگ جا افتاده است و فتاوای تکفیریها و وهابیهاست که میگویند "شیعه کافر است و کشتن آنها واجب است"، همهی اینها ریشه در پیمانشکنی حادثه غدیر دارد.
وی ادامه داد: اگر آن پیمان بزرگ که پیامبر اسلام فرمودند: "من کنت مولاه، فهذا علی مولاه" شکسته نمیشد و "الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضایت لکم الاسلام دینا"، به فراموشی نمیرفت، امروز حرمت مسلمانان شکسته نمیشد.
میراحمدی با تکرار این جمله که قرآن مکرراً دستور داده است که پیمانشکنی نکنید و بر عهد خود بمانید، گفت: ما پیروان پیامبری هستیم که حتی عهد خود با بردگان را نمیشکست و تا پایان عمر بر پیمانش نسبت به همه افراد استوار بود.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان با اشاره به اهمیت بیعت و وفای به عهد، بیان کرد: بیعت یعنی اینکه در همه حالات، آنات، در نهان و آشکار، در سختی و راحتی، و در غم و شادی با شماییم و اگر رهبر جامعه دستور صلح یا جنگ داد، باید اطاعت کنیم.
انتهای پیام/1001