
به گزارش آوای خزر از ساری، جلسه این هفته شورای اشتغال استان مازندران امروز پنجشنبه سوم خردادماه 97 در سالن شماره یک استانداری و به ریاست نماینده عالی دولت در استان برگزار شد.
یکی از بحثهای شیرین این جلسه به پرورش لیموترش اختصاص داشت، جایی که استاندار مازندران گفت: یکی از کشاورزان در زمینی به مساحت 2 هزار متر، در یک دوره برداشت توانست 18 میلیون تومان از محصول لیموترش درآمد کسب کند.
عبدالله مهاجر رئیس بخش خصوصی مازندران نیز اظهار داشت : بانکها میگویند برای پرورش لیموترش اگر زمین کشاورزی زیر 3 هزار متر باشد توجیه ندارد و تسهیلات نمیدهیم، در حالیکه افرادی در یک زمین 1500 متری سالانه تا 150 میلیون تومان نیز از درختان لیموترش درآمد دارند.
یکی از اعضای جلسه ابتدا از وضعیت اشتغال گلایه کرد و پس از آن به بحث لیمو اشاره و این سؤال را مطرح کرد که آیا واقعاً اینها طرح اشتغال است؟
وی ادامه داد: کدام باغدار اینجاست که با 3 هزار متر زمین یک اشتغال ایجاد کند؟ (خطاب به استاندار) طرحهایی که واقعا اشتغالزا است باید حمایت شوند.
این عضو جلسه که از بخش خصوصی در نشست حضور داشت؛ تأکید کرد که اگر واقعاً روی اشتغال بحث داریم؛ روی صنعت طیور بیشتر متمرکز شویم!
محمد اسلامی در پاسخ او اظهار داشت: ایجاد مشاغل به چند دسته تقسیم میشوند؛ مشاغل خرد و کوچک، متوسط و اشتغال بزرگ که هر سه مورد آن پذیرفته شده است و روی هر کدام از آنها ملاحظاتی داریم.
وی همچنین از بانکها خواست با توجه به سوددهی خوب محصول لیموترش در طول سال و اقبال برخی از کشاورزان به این سمت، بانکها کشاورزان را حتی با زمینهایی که زیر 3 هزار متر دارند، حمایت کنند.
به گزارش آوای خزر، میوه لیموترش معمولاً سه بار در سال و در ماههای خرداد، مرداد و مهرماه قابل برداشت است، شهرستان جهرم در استان فارس سهم 35 درصدی از تولید میانگین سالانه 400 هزار تن لیموترش در کشور را به خود اختصاص داده است، در استان مازندران پرورش لیموترش با اما و اگرها روبرو است و کشاورزان معمولاً به دلیل احتمال بیماری قارچی جاروک لیموترش یا جاروی جادوگر از کشت این محصول در اراضی با وسعت بالا پرهیز میکنند، در شهرستان قائمشهر افرادی متقاضی کشت گلخانهای این محصول هستند.
انتهای پیام/ 1354