سید باقر نبوی تروجنی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار آوای خزر در ساری، با بیان اینکه شرکت تعاونی سبزگستر هوتو آمادگی دارد که در برگزاری جشنواره انار اشرف همانند سنوات گذشته با در اختیار قراردادن فضای نمایشگاهی و جشنوارهای و سالن همایش، مشارکت جدی داشته باشد، از مسوولان خواست تا نگاهی به خلأ ناشی از برگزارنشدن این جشنواره داشته باشند.
او با اشاره به اینکه به دلیل شیوع کرونا دو سال است که جشنواره انار اشرف برگزار نشده است، آغاز دوباره جشنواره را در رونق گردشگری، کسب و کار بومیان و حتی شهرهای همسایه، معرفی قابلیتهای بخش کشاورزی و صنایع دستی، و فرصتی نو جهت تبادل نظر در خصوص باغداری، محصول و مشتقات گونههای مختلف انار، تاثیرگذار دانست.
مدیرعامل شرکت تعاونی سبزگستر هوتو با یادآوری اینکه جشنواره انار اشرف، در 7 دوره برگزار شده بود و رضایتمندی بالای مردم و فعالان بخش کشاورزی به ویژه باغداران را در پی داشته است، اظهار امیدواری کرد که مسوولان شهرستان بهشهر، تدابیری جهت برپایی دوباره جشنواره بیندیشند.
نبوی تروجنی همچنین با اشاره به اینکه مجتمع تفریحی توریستی هوتو در فضایی به مساحت 20 هزار متر مربع، بیش از 10 سال است که با مجوز رسمی از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وقت، فعالیت دارد، عنوان کرد که به دلیل برگزاری مناسب جشنواره انار در بهشهر، هرساله بومیان منطقه در مهرماه منتظر بازگشایی نمایشگاه هستند تا محصولات خود را معرفی و به فروش برسانند.

او همچنین وجود غارهای "هوتو" و "کمربند" در ضلع غربی مجتمع تفریحی توریستی سبزگستر هوتو را در معرفی دوجانبه(مجتمع و اثر تاریخی)موثر دانست؛ وجود مجتمع هوتو در جهت حفاظت فیزیکی و راهنمایی گردشگران در تماشای این دو یادگار کهن و میراث برجای مانده از دوران ماقبل تاریخ، موثر است، ضمن اینکه برخی افراد بهواسطه حضور در این منطقه تفریحی و گردشگری، از وجود غارهای هوتو و کمربند آگاهی مییابند.
به گزارش آوای خزر، طی برگزاری 7 دوره جشنواره انار اشرف، علاوه بر معرفی آثار تاریخی و مجتمع توریستی هوتو که چشمانداز قابل توصیفی دارد؛ محصولات کشاورزی، صنایع دستی، دیگر جاذبههای تفریحی بهشهر، آشنایی بازدیدکنندگان با مردمان و باغداران برای دریافت انواع محصولات بومی، مورد توجه است.
در حال حاضر انار اشرف با نام انار بهشهر در مازندران و سایر استانها شناختهشده است. سالانه بین 12 تا 14 هزار تن انار از باغات بهشهر برداشت میشود، انار ترش وحشی نیز در مناطق جنوبی و کوهپایه بهشهر مورد توجه است. در شبهجزیره میانکاله 12 هزار هکتار درختچه انار وحشی میروید که طی سه سال گذشته بخش قابل توجهی از آن طعمه آتشسوزیهای عمدی متخلفان محیط زیست شده است. برداشت انار در میانکاله ساماندهیشده است و توسط شرکتهای تعاونی مشخص در خارج از زون حفاظتی با رعایت موازین زیستمحیطی برداشت میشود.
انتهای پیام/1001/