مدیرکل فنی و حرفهای مازندران:
۷۱ درصد مهارتآموزان مازندران جذب بازار کار شدند
مدیرکل فنی و حرفهای مازندران با بیان اینکه ۷۱ درصد مهارتآموزان استان جذب بازار کار شدند و افرادی که هنوز مشغول نشدند میتوانند با ارائه مدارک از تسهیلات ارزانقیمت برای شروع به کار خود استفاده کنند.
آزاده بابانژاد - آوای خزر: سید حسین درویشی در نشست خبری به مناسبت روز ملی آموزشهای فنی و حررفهای و بزرگداشت هفته ملی مهارت با تبریک و خستهنباشید این روز به همکاران خود و همه مهارتجویان و مربیان فنی و حرفهای در سراسر استان اظهار داشت: همراه با روزآمد شدن مهارتها، هشت رشته جدید ازجمله طب سنتی، گیاهان دارویی، زیستفناوری و بهداشت به شاخههای مهارتی اضافه شده است.
وی با اعلام اینکه تعهد آموزشی بخش دولتی ادارهکل فنی و حرفهای مازندران در سالجاری ۵ میلیون و ۸۲۳ هزار نفرساعت است، عملکرد آموزشی در چهار ماهه امسال را ۲ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۱۵۹ نفرساعت، همچنین ۱۲ هزار و ۷۸۹ نفر دوره عنوان کرد.
مدیرکل فنی و حرفهای مازندران، میزان تعهد آموزشی سال جاری در آموزشگاههای آزاد را نیز ۱۱ میلیون و ۶۶ هزار و ۳۶۸ نفرساعت و عملکرد آموزشی برحسب نفر را نیز ۱۵ هزار و ۲۵۶ نفر اعلام کرده است.
صدور دو مجوز موافقتنامه اصولی جهت تأسیس مراکز جوار کارگاهی، ۹۰۸ نفر آموزش مشاغل خانگی، تدوین و بازنگری استاندارد آموزشی برای هفت نفر، تکمیل و تجهیز کارگاههای آموزشی در ۱۴ کارگاه و تدوین سند حرفه در ۱۵ استاندارد از مهمترین فعالیتهای آموزشی دولتی در مدت چهار ماه بود که درویشی به آنها اشاره داشت.
آموزش فناوریهای نوین و منطبق بر مشاغل نو برای ۵۴۰ نفر دوره، مهارتآموزی در محیط کار واقعی برای یک هزار و ۹۴۵ نفر دوره، اشتغال ایجاد شده بر اساس نتایج سامانه رهگیری مهارتآموزان برای ۴۰۰ نفر، ارائه خدمات کارآفرینی به ۲۱۶ مهارتآموخته، و صدور دو مجوز و افتتاح مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی در دانشگاهها نیز از دیگر فعالیتهای آموزش ادارهکل فنی و حرفهای مازندران است که مدیرکل به آنها اشاره داشته است.
درویشی درباره اقشار مختلفی که سالانه در مراکز آموزشی دولتی و آموزشگاههای آزاد از مهارتهای مختلف برخوردار میشوند، گفت: این افراد از بین دانشآموزان، دانشجویان، روستاییان، کودکان کار، سربازان وظیفه، زنان خانهدار، زنان سرپرست خانوار، معلولان، معتادان بهبود یافته، بنگاههای اقتصادی، زندانیان و دانشآموختگان دانشگاهی هستند و ۷۱ درصد مهارتآموزان نیز مشغول کار میشوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای بخش خصوصی پرداخت و اظهار داشت: در مدت چهار ماهه امسال، ۵۱ مورد پروانه تاسیس تمدید و ۱۷۶ پروانه تاسیس صادر شده است، ۶ مورد صدور رشته جدید داشتیم و دو جلسه هیأت نظارت برگزار شده است.
همچنین به گفته این مسئول ۳۸ جلسه هماندیشی، ۲۰ مورد شناسایی مراکز غیرمجاز، ۶۰۵ مورد نظارت و بازرسی، و ۱۲۱ هزار و ۱۱۱ نفرساعت خرید خدمات آموزشی از دیگر مواردی بود که آموزشگاههای بخش خصوصی مازندران طی چهار ماهه امسال انجام دادند.
درویشی تعداد مربیان فعال بخش خصوصی را یک هزار و ۷۲۵ نفر در بخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات و فرهنگ و هنر اعلام کرد که در ۲ هزار و ۸۵۶ آموزشگاه فعال استان مشغول کار هستند.
وی مجموع عملکرد آموزش بخش خصوصی را ۲ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۴۸ نفر ساعت اعلام کرد که یک میلیون و ۷۹۰ هزار و ۷۴۸ نفرساعت زن و ۷۰۲ هزار و ۳۰۰ نفرساعت مرد هستند که استقبال زنان از این طرحها بیش از مردان است.
درویشی همچنین از عملکرد آموزش بخش خصوصی در رشتههای فناورانه گفت که در همین چهار ماه امسال، دورههای فناوری انرژیهای نو و تجدیدپذیر، فرهنگی، گیاهان دارویی، بهداشت و زیستفناوری برگزار شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای مازندران با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۸۰۰ آموزشگاه در استان، از نظارت مستمر بر فعالیتهای آنها گفت و اینکه طرح «نجم» با همکاری دولت و بخش خصوصی صورت گرفت و نظارت بر آزمونهای عملی در بخش خصوصی نیز به همین بخش تفویض اختیار شده است.
وی در پایان مهمترین چالش ادارهکل فنی و حرفهای مازندران را توزیع درست تسهیلات ارزان به مهارتآموختگانی است که منابع ندارند.
به گزارش خبرنگار ما در جشنواره ملی مهارت که هفته گذشته با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد؛ مازندران در بخش سفیر مهارت علی بابایی کارنامی نماینده ساری و میاندورود و در بخش پیشکسوتان فنی و حرفهای نیز کامیار باقری مربی بازنشسته را به عنوان چهرههای ملی معرفی کرده بود که در این جشنواره تجلیل شدند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/