دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۲۹۴
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
آشپزی/

طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی و تکه ای فوق مجلسی

رشته پلو از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که سال‌هاست در آشپزخانه‌های کشورمان پخته شده و مصرف می‌شود. در قدیم، مادران و مادربزرگان ایرانی رشته پلو را با رشته‌های سنتی و دست‌ساز خودشان تهیه می‌کردند، اما حالا رشته‌های آماده و کارخانه‌ای، کار را برای ما بسیار راحت کرده‌اند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه رشته پلو ساده را در کتاب کاله مرور کرده بودیم و در ادامه این مطب با طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی را مرور خواهیم کرد؛ یک غذای بسیار شکیل و خوشمزه که می‌توانید از آن برای پذیرایی از مهمانانتان استفاده کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی

  • برنج ۴ پیمانه
  • رشته پلویی ۳۵۰ گرم
  • سینه مرغ ۳ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • زرشک ۵۰ گرم
  • کشمش پلویی ۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی

۱. درست کردن برنج رشته پلو

 

برنج رشته پلو

برای درست کردن رشته‌پلو، ابتدا برنج را پاک کنید تا هیچ‌گونه سنگ‌ریزه نداشته باشد سپس آن را بشویید و به همراه یک قاشق سر خالی نمک و آب، به مدت تقریبا یک ساعت بخیسانید.

بعد از گذشت یک ساعت، قابلمه حاوی آب را روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید سپس برنج خیس کرده را به همراه رشته‌های پلویی به آن اضافه کنید.

نکته: در صورتی که رشته پلویی شما از نوع سنتی است و رشته‌های ضخیم‌تری دارد، آن‌ها را زودتر از برنج در آب بریزید تا بهتر بپزند. همچنین اگر رشته شما شور است، مراقب میزان نمکی که به برنج اضافه می‌کنید، باشید.

برای خوش‌رنگ‌تر شدن رشته پلوی خود می‌‌توانید یک قاشق چای‌خوری زردچوبه هم به آب اضافه کنید. پس از نرم شدن رشته‌ها و پختن برنج، آن را آبکش کنید.

کف قابلمه مورد نظر را روغن ریخته و با ته‌‌دیگ دلخواه مثل نان لواش یا سیب‌زمینی ورقه‌ای بپوشانید. سپس ترکیب برنج و رشته‌های پلویی را به قابلمه اضافه کرده و روی آن مقداری زعفران دم‌کرده بریزید. قابلمه را با حرارت کم و شعله پخش‌کن روی گاز بگذارید تا برنج شما دم کشیده و رشته پلوی خوشمزه شما آماده شود.

می‌توانید با اضافه کردن روغن حیوانی به این رشته پلو، عطر و طعم آن را مجلسی‌تر کنید.

۲. درست کردن مرغ رشته پلو

در طول مدتی که برنج رشته پلو در حال دم کشیدن است، می‌توانید مرغ را آماده کنید.

ابتدا پیاز خود را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با کمی روغن روی حرارت قرار دهید. در این فاصله، سینه‌های مرغ را هم به صورت مکعبی درشت خرد کنید.

پس از این‌که پیازها کمی تغییر رنگ داده و به اصطلاح شیشه‌ای شدند، مرغ‌های خرد شده را به همراه کشمش پلویی و ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آبلمیو و زعفران دم‌کرده، به پیازها اضافه کنید. مرغ‌ها را تا زمانی که از حالت خام بودن درآمده و رنگ آن‌ها سفید شود، تفت دهید.

سپس نصف لیوان آب جوشیده به قابلمه اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا پخت مرغ‌ها تکمیل شود.

پس از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد، زرشک‌ها را هم اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر، تمام مواد را با هم تفت بدهید. در این مرحله می‌توانید برای خوش‌بوتر شدن ترکیب خود، از نصف قاشق غذاخوری گلاب هم استفاده کنید.

۳. سرو رشته پلو با مرغ زعفرانی

پس از اینکه تمام مواد آماده شدند، می‌توانید رشته پلو با مرغ زعفرانی خود را سرو کرده و سر میز میهمانی خود قرار دهید.

بهترین راه سرو این رشته پلو، کشیدن آن در دیس است. برنج و ترکیب مرغ را به صورت لایه‌لایه در دیس بکشید. در صورت تمایل، می‌توانید روی آن را با کشمش پلویی سرخ شده، برنج زعفرانی و ترکیب خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.

این غذای خوشمزه را در کنار ماست، انواع ترشی‌های سنتی ایرانی مثل ترشی آلبالو خانگی و سالاد شیرازی میل کنید.

 

نکات تکمیلی برای تهیه رشته پلو

برای تهیه یک رشته پلو با مرغ زعفرانی خوشمزه و خوش‌عطر، توجه به نکات کوچک اما مهم ضروری است. استفاده از زعفران باکیفیت و مرغ تازه، طعم و بوی این غذا را دوچندان می‌کند. همچنین، زمان پخت رشته‌ها و میزان نمک و روغن هم از جمله مواردی است که باید به دقت رعایت شود. در ادامه، نکات و فوت‌وفن‌های لازم برای پخت بی‌نقص این غذای لذیذ را مطالعه کنید تا نتیجه کارتان بی‌نظیر شود.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ و هویج

رشته پلو می‌تواند به انواع مختلفی تهیه شود؛ از رشته پلو ساده گرفته تا رشته پلو زعفرانی یا با گوشت چرخ کرده. یکی از انواع متفاوت رشته پلو با مرغ، استفاده از هویج است.

برای طرز تهیه رشته پلو با مرغ و هویج، کافی است ۲ عدد هویج متوسط را پوست کنده و سپس با رنده درشت رنده کنید، یا با استفاده از دستگاه رشته‌کن، به صورت خلال‌های نازک دربیاورید. سپس هویج‌ها را در ترکیب مرغ و پیاز سرخ کنید.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش

اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید رشته پلوی مجلسی خود را با مرغ ریش ریش تهیه کنید. برای این کار کافی است تکه‌های مرغ را همراه با دو تکه پیاز نصف شده، برگ بو و قدری زردچوبه آب‌پز کنید. پس از پختن مرغ‌ها، آن‌ها را ریش ریش کرده و به ترکیب پیاز داغ و کشمش و زرشک اضافه کنید.

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار