دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۶۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۱
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

تأکید بر مسئولیت جمعی برای ارتقای سلامت در جامعه / هشدار نسبت به کاهش جمعیت جوان کشور

دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته ساری، با تأکید بر اهمیت هفته سلامت، خواستار همکاری همه‌جانبه نهاد‌ها و مردم در ارتقای سلامت عمومی شد و نسبت به پیامد‌های کاهش جمعیت جوان هشدار داد.

تأکید بر مسئولیت جمعی برای ارتقای سلامت در جامعه / هشدار نسبت به کاهش جمعیت جوان کشور

 

سعید منصوری – آوای خزر: همزمان با هفته سلامت، دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته در مصلی ساری، ضمن گرامیداشت این مناسبت و اشاره به اهمیت آن در تقویم کشور، به تبیین دستاوردها، چالش‌ها و ضرورت مشارکت‌های بین‌بخشی در حوزه سلامت پرداخت.

وی با اشاره به حضور دو شخصیت برجسته استان یعنی آیت‌الله دکتر محمدی لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران، و دکتر یونسی، استاندار استان که هر دو از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هستند، افزود: حمایت نمایندگان محترم مجلس و همراهی با دکتر رضایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، نویدبخش پیشرفت همه‌جانبه در نظام سلامت استان است.

خانم دکتر حسینی با بیان اینکه سلامت تنها مسئولیت وزارت بهداشت نیست، اظهار داشت: از خانه تا مدرسه، از رسانه‌ها تا نهاد‌های فرهنگی و از دولت تا آحاد مردم، همگی در تأمین سلامت جامعه نقش دارند.

وی افزود: سلامت فقط نبود بیماری نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی است؛ بنابراین در سیاست‌گذاری‌ها باید به همه ابعاد زندگی توجه شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به روند رو به رشد بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها، سبک زندگی ناسالم، تغذیه نامناسب، کم‌تحرکی، استرس، آلودگی هوا و مصرف دخانیات را از عوامل مؤثر بر این روند دانست.

وی همچنین به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی برای توسعه زیرساخت‌های سلامت و ارائه خدمات عادلانه و باکیفیت اشاره کرد و گفت: توسعه مراکز سلامت، اجرای نظام ارجاع، آموزش‌های چهره‌به‌چهره، برنامه‌های واکسیناسیون و غربالگری از جمله این اقدامات است.

در ادامه این سخنرانی، از همه فعالان فرهنگی و مذهبی، به‌ویژه ائمه جمعه، هیئت‌های مذهبی و روحانیون درخواست شد که پیام‌های سلامت را به مردم منتقل کنند، چرا که آموزه‌های اسلامی سرشار از مفاهیم مرتبط با بهداشت جسم و روان است.

یکی از مهم‌ترین محور‌های مطرح‌شده در این سخنرانی، موضوع جوانی جمعیت بود. خانم دکتر حسینی با تأکید بر اینکه این مسئله نه فقط دغدغه‌ای بهداشتی، بلکه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، هشدار داد: کاهش جمعیت جوان کشور، تهدیدی برای پویایی اقتصادی، ساختار خانواده و امنیت اجتماعی است.

وی با اشاره به نقش مهم نهاد‌های فرهنگی، خانواده‌ها و دستگاه‌های اجرایی در ترویج ازدواج آسان، فرزندآوری و تقویت جایگاه خانواده، خواستار عزم ملی و فرهنگ‌سازی مستمر در این زمینه شد.

همچنین با تأکید بر نظارت و ارزیابی مستمر عملکرد دستگاه‌ها در حوزه جوانی جمعیت، از استاندار مازندران درخواست شد تا نسبت به گزارش‌گیری منظم و راستی‌آزمایی نتایج اقدامات دستگاه‌های عضو ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اقدام شود.

در بخش پایانی، موضوع تصادفات جاده‌ای به عنوان یکی دیگر از چالش‌های حوزه سلامت مطرح شد. خانم دکتر حسینی با اشاره به اجرای پویش ملی «نه به تصادف»، خواستار مشارکت همگانی برای کاهش سوانح رانندگی و آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از آن شد.

در پایان، وی ابراز امیدواری کرد با ارتقاء مشارکت‌های اجتماعی، تقویت شبکه بهداشت، بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها، انجام پژوهش‌های علمی و تلاش همه‌جانبه نهادها، سطح سلامت مردم استان مازندران و کشور روز به روز ارتقاء یابد.

انتهای پیام/

 

 

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار