
به گزارش آوای خزر از شهرستان نکا، علی محمد شاعری صبح امروز در جلسهای که با حضور عباسعلی نوبخت معاون امور جنگلها در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، با بیان اینکه جنگلهای شمال میراث طبیعی است و این میراث باید نقش خود را در پایداری بخش اقتصادی و گردشگری ایفا کند، اظهار داشت: بهره برداری از این جنگلها در 4 تا 5 دهه گذشته بطور نابسامان ادامه یافت و مساحت آنها نیز از 3.2 به 1.2 میلیون هکتار رسیده است زیرا صرفا نگاه اقتصادی به آن داشتیم و بهره برداری چوب از جنگل در سرلوحه کار کشور قرار داشت.
وی با اشاره به ماموریتهای مهم سازمان جنگلها ازجمله در بخشهای بهرهبرداری، احیا و حفاظت افزود: در طی این سالها، بیشترین بخش را به بهرهبرداری از جنگلها اختصاص دادیم و کمتر در توسعه فعالیت شده است و البته اندکی نیز در بخش احیا و حفاظت کار کردیم اما هچنان چند صد هکتار جنگل مخروبه در شمال داریم و در حال حاضر در کیفیت، مساحت و تتوع زیستی با کاهش مواجه هستیم که یکی از علتهای آن، سیلهای مداوم است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار داشت: در طوفان اخیر مازندران غیر از اثراتی که طوفان در این استان بر جا گذاشته است، از سیل آسیب فراوانی دید زیرا کنترل در بالادست از بین رفته و آبخیزداری خوب عمل نکرده است.
شاعری با بیان اینکه تلاش داریم تا جنگلهای شمال را حفاظت کرده، و حداقل 20 درصد بهرهبرداری جنگلها کاهش یابد، تصریح کرد: راههای جایگزین نیز داریم که براساس آن نقش اقتصادی و اجتماعی و آبخیزداری و حفاظتی جنگل فراموش نشود، لذا اکنون در برنامه ششم توسعه کشور، این میزان کاهش گنجانده شده است.
این مسئول ادامه داد: طرحهای بهره برداری را باید کاهش دهیم و باید به سمت زراعت چوب برویم و از گونه های سریعالرشد استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه پارک شهید زارع ساری تنها جنگل جلگهای حفظشده در مازندران است، تصریح کرد: مافیای چوب در کشور جنگل را نابود کرده است و اکنون باید مدیریت عقلانی در جنگل را بکار ببریم؛ جنگلهای شرق مازندران مانند نور، سیسنگان، هراز، شهید زارع و قُرق را حفظ کردیم، اکنون نیاز به یک پارک جنگلی مثل سیسنگان در این بخش از مازندران داریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی با بیان اینکه سیلهای خانمان برانداز گاهگاهی به راه میافتند و خسارات زیادی را بهبار می آورند، افزود: تخریب جنگل در شمال کشور از پارک ملی گلستان تا آستارا وجود دارد و اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد تا 20 یا 25 سال دیگر جنگلی در شمال نداریم.
وی در پایان با اشاره به بازدید امروزی که با حضور معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در شرق مازندران انجام میشود، گفت: کوهسارکنده، استخرپست، قُرمرض، رستمکلا و کلت، 10 تا 12 هکتار از جنگلهای دستکاشت در بهشهر، عباس آباد بهشهر، سرخاو خلیلشهر و توسکا چشمه گلوگاه ازجمله نقاط دیدنی و هدف گردشگری در این بخش از مازندران هستند که مورد بازدید قرار می گیرند.

انتهای پیام/