
لیلا واثقی در گفت و گو با خبرنگار آوای خزر در شهرستان ساری درباره طرحهای سرمایهگذاری خارجی جذب شده استان مازندران در سالهای 92 ،93 و 94 اظهار داشت: در مجموع سه طرح سرمایهگذاری خارجی در این استان مجوز سرمایهگذاری خارجی جهت استفاده از پوشش خدمات سرمایهگذاری خارجی FIPPA و با حجم سرمایه مصوب 816.83 میلیون دلار را دریافت کردند.
وی افزود: بر اساس اسناد و مدارک موجود نیز در سالهای 92، 93 و 94 مجموعاً 7.91 میلیون دلار سرمایه وارد مازندران شد و در دفاتر سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ثبت شد.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بين الملل استانداري مازندران گفت: براساس آمار ارائهشده از سوی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، تاکنون35 مجوز سرمایهگذاری خارجی برای استان مازندران از سوی این سازمان با حجم سرمایهگذاری مصوب 4 هزار و 623 میلیون دلار صادر شده است.
واثقی ادامه داد: از این تعداد، 17 طرح با حجم سرمایه مصوب 447/353 میلیون دلار قطعی و در حال اجراء یا به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند، همچنین تعداد طرح شناسايي شده فاقد مجوز سرمایهگذاری خارجی بیش از 23 فقره بوده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته، 15 فرصت در بخشهای زیربنایی ، گردشگری و صنعت و در مجموع نیز 256 فرصت سرمایهگذاری توسط مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی با همکاری دستگاههای تخصصی متولی مورد شناسایی قرار گرفتند و در قالب لوح فشرده به دو زبان فارسی و انگلیسی جهت ارائه به سرمایهگذاران بالقوه داخلی و خارجی ارائه شدند.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بينالملل استانداري مازندران درباره چالشهای سرمایهگذاری خارجی در این استان گفت: این چالشها را میتوان در دو بخش ساختاری و موردی و اجرایی تقسیم کرد که در بخش چالشها و مشکلات ساختاری میتوان به نبود مشوقهای کافی سرمایهگذاری خارجی در مقایسه با سایر کشورهای در حال توسعه اشاره کرد که در بخشهایی مانند اراضی آماده برای اجرا با نوع کاربری معین ، مجوزات لازمه و مدت زمان اجارههای بلند مدت 99 ساله به وضوح دیده میشود.
وی افزود: از قوانین و مقررات دست و پاگیری که بر اساس شرایط فعلی بهروزرسانی نشده است و به واسطه آن تبعات فراوانی را نصیب سرمایهگذار میسازد میتوان به افزایش هزینه تولید، عدم تحرک سرمایه، بوروکراسی غیر ضروری اداری و در موارد حاد عدم تولید و انصراف سرمایهگذار و تأمین زمین اشاره کرد که استان مازندران به دلیل اقلیم خاص خود دارای قوانین و مقررات نسبتا سختگیرانهای جهت تأمین اراضی مورد نیاز طرحهای سرمایهگذاری است.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بينالملل استانداري مازندران اظهار داشت: نبود بانک اطلاعاتی موثق از اراضی قابل واگذاری یا اجاره، بیرغبتی سرمایهگذاران داخلی به جذب منابع خارجی، عدم جانمایی برای ایجاد پروژههای سرمایهگذاری و قوانين و مقررات زيست محيطي خصوصاً در مورد استانهاي شمالي از دیگر چالشهای ساختاری بر سر راه سرمایهگذاری خارجی است.
این مسئول درباره چالشها و مشکلات موردی و اجرایی بر سر راه سرمایهگذاری خارجی گفت: اعمال محدودیتهای ترافیکی در برخی از محورها (هراز و فیروزکوه )که صادرات محصولات تولیدی شرکتهای سرمایهگذاری خارجی را با مشکل مواجه کرده است و عدم نقشه راه سرمایهگذاری و مطالعات جامع، ازجمله این چالشها در مازندران هستند.
وی اظهار داشت: پویا کردن پنجره واحد سرمایهگذاری و پیگیری مستمر توسط دستگاههای صادرکننده مجوز فعالیتهای اقتصادی، یک راهکار مهم برای رفع چالشهای سرمایهگذاری است.
واثقی در پایان گفت: سرمایهگذاری اهرم رشد اقتصادی است، لذا ضرورت دارد که همه دستگاههای اجرایی مرتبط با این حوزه، در جهت رفع موانع سرمایهگذاری با استفاده از قوانین موجود، همه تلاش خود را به کار بگیرند.
انتهای پیام/ 1001