به گزارش آوای خزر، خوراک دو پیازه سیب زمینی یا به قول خود شیرازیها دو پیازه آلو، دو پیازه تخم مرغ، دو پیازه گوشت، دو پیازه بادمجان و دو پیازه مرغ شیرازیها هم بسیار مشهور و محبوب هستند.
طرز تهیه خوراک دو پیازه میگو

مواد لازم
میگو پاک شده متوسط یا ریز: ۴۰۰ گرم
سیر رنده شده: ۱ حبه
پیازه خرد شده: ۱۰ عدد متوسط
فلفل سیاه، زردچوبه فلفل قرمز و نمک: به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
زعفران آب کرده غلیظ: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
در طرز تهیه خوراک دو پیازه میگو بهتر است از میگوهای ریز یا متوسط استفاده کنید. میگوهای پاک شده را با یک حبه سیر، نمک، فلفل سیاه و کمی آب لیموی تازه مزهدار کنید. پیازها را خلالی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس میگوهای مزهدار شده را اضافه کنید. فلفل، نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید و همراه میگوها تفت دهید. مراقب باشید میگوها را زیاد سرخ نکنید چون سفت و لاستیکی میشوند. رب گوجه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید خوراک میگو جا بیفتد و سپس با نان یا برنج سرو کنید که در این صورت پلو دو پیازه میگو خواهید داشت.
طرز تهیه دو پیازه گوشت و دو پیازه مرغ (سینه مرغ بدون پوست و استخوان را به صورت حبه نگینی خرد کنید) هم به همین صورت است. دو پیازه گوشت با گوشت چرخ کرده یا گوشت تکهای درست میشود که در این صورت خوراکی شبیه واویشکا شمالیها خواهیم داشت. میتوانید سیب زمینی هم به صورت جداگانه تفت دهید و به این ترکیب اضافه کنید. دو پیازه میگو را بوشهریها و خوزستانیها هم به عنوان دو پیازه جنوبی درست میکنند. در صورت تمایل میتوانید مقداری کشمش هم با دارچین تفت بدهید و به دو پیاز میگو اضافه کنید.
طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی یا دو پیازه آلو

طرز تهیه دو پیازه آلو با طرز تهیه خوارک دو پیازه میگو کمی متفاوت است. دو پیازه سیب زمینی یا دو پیازه آلو (شیرازیها به سیب زمینی، آلو میگویند) را هم با تخم مرغ و هم بدون تخم مرغ درست میکنند. به دو پیازه سیب زمینی با تخم مرغ دو پیازه تخم مرغ هم گفته میشود.
در دو پیازه سیب زمینی بدون تخم مرغ، سیب زمینیها را آب پز میکنند، بعد از پخت له میکنند و با پیاز داغ فراوان، فلفل، نمک و زردچوبه و کره یا روغن حیوانی مخلوط میکنند و با نان سرو میکنند. دو پیازه قارچ و همین طور دو پیازه بادمجان هم به همین ترتیب درست میشود. به جای سیب زمینی از بادمجان یا قارچ استفاده کنید. بادمجانها یا قارچها را مکعبی خرد کنید و تفت دهید و به همان ترتیب با پیازداغ و سایر مواد مخلوط کنید.
برای درست کردن دو پیازه تخم مرغ یا همان دو پیازه سیب زمینی و تخم مرغ به مواد زیر نیاز دارید:

سیب زمینی بزرگ: ۳ عدد
پیاز: ۳ عدد بزرگ
شوید، مرزه، ریحان خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه
برای تهیه این غذای نونی ساده و مقوی ابتدا سیب زمینیها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. پیازها را خلالی خرد و جداگانه سرخ کنید. در یک قابلمه نچسب سیب زمینیها را بریزید و پیاز داغ را هم اضافه کنید. مخلوط شوید، مرزه و ریحان خشک، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به علاوه یک قاشق غذاخوری روغن مایع را به مواد اضافه کنید.
حتما بخوانید بهترین طرز تهیه کباب کوبیده مرغ رستورانی مجلسی زعفرانی تابهای یا سیخی
روی مواد تا جایی آب بریزید که روی سیب زمینیها را بگیرد. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید سیب زمینیها روی شعله ملایم گاز بپزند و آب داخل قابلمه تبخیر شود. ۳۰ دقیقه زمان کافی است. درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید سیب زمینیها در همان روغن کمی تفت بخورند. سپس سیب زمینیها را با گوشتکوب له کنید.
۲ عدد تخم مرغ را آبپز کنید. سپس آنها را با رنده ریز رنده کنید. تخم مرغهای رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره یا روغن حیوانی به سیب زمینیها اضافه کنید و هم بزنید. دو پیازه تخم مرغ و سیب زمینی شما آماده است.
یک روش دیگر طبخ دو پیازه سیب زمینی و تخم مرغ این است که سیب زمینیها را مکعبی خرد و سرخ کنید. یک پیاز داغ مفصل هم آماده کنید و هر دو را با هم مخلوط کنید. نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس در این ترکیب به تعداد تخم مرغ بشکنید و همراه با سیب زمینی و پیاز تفت دهید تا تخم مرغ ببندد؛ یک غذای نونی خوشمزه برای وعده شام و ناهار و حتی صبحانه./کوروش
انتهای پیام/1005