دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۵

برگزاری نخستین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی دانشگاه بدون دخانیات/ برای رسیدن به دانشگاه بدون دخانیات باید کار را به خود دانشجویان سپرد

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز با بیان اینکه اگر به دنبال دانشگاه بدون دخانیات هستید باید کار را باید به خود دانشجویان بسپارید گفت: دانشجویان باید با حمایت دانشگاه کارگاه‌های مختلفی برای این موضوع برگزار کنند

برگزاری نخستین کنگره و نمایشگاه بین‌المللی دانشگاه بدون دخانیات/ برای رسیدن به دانشگاه بدون دخانیات باید کار را به خود دانشجویان سپرد

به گزارش آوای خزر به نقل از میزان، نخستین کنگره و نمایشگاه بین‌الملل دانشگاه بدون دخانیات عصر امروز یک‌شنبه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۳ در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این همایش غلامعلی افروز استاد دانشگاه تهران بیان کرد: تعداد مقالات ارسال شده بسیار چشمگیر است و ما از این بین ۳ مقاله را برای تقدیر انتخاب کردیم.

وی افزود: من هرگز با ترک سیگار تدریجی موافق نبودم. باید اراده‌ها را قوی کرد. برای رشد، تدریج لازم است، اما برای ترک مواردی، چون عادات زشت باید به یکباره آن را قطع کرد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نباید بگوییم سفره‌خانه‌ها حق دارند قلیان سرو کنند. این سنت ما ایرانیان نیست. بیش از دوهزار نوع سم مختلف در قلیان موجود است.

افروز کشیدن سیگار را به خودکشی تدریجی تشبیه کرد و افزود: تار‌های صوتی برخی از دانشجویان بر حسب مواجهه با دود سیگار دچار اختلال شده‌ است. سقط جنین، انواع بیماری‌های پوستی، تنفسی و قلبی از دیگر عوارض دخانیات است.

این استاد دانشگاه با تاکید بر مضرات دخانیات، اساتید دانشگاه را بزرگترین همیاران و سفیران دانشگاه بدون دخانیات نامید.

در ادامه علیرضا وجهی معاون دانشگاه تهران و رئیس سازمان خدمات دانشجویی با بیان اینکه متاسفانه برخی از جوانان ما تصور می‌کنند که استعمال دخانیات شخصیت می‌آورد گفت:با یک سرچ ساده متوجه می‌شویم که تنها مافیای دخانیات در این حوزه سود می‌برند.

محمد رضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز در ادامه این همایش گفت: اگر به دنبال دانشگاه بدون دخانیات هستید کار را باید به خود دانشجویان بسپارید و دانشجویان باید خود در این امر مشارکت کنند.

وی افزود: دانشجویان باید خود با حمایت دانشگاه کارگاه‌های مختلف برگزار کنند.

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز گفت: موضوع بزه و آسیب‌های اجتماعی معمولا فراموش می‌شود، اما درمانش از مسیر آموزش و فرهنگ می‌گذرد.

وی افزود: اصل موضوع ما انسانیت و زیست سالم است. آیا این درست است که جوان ما با اسیب‌های اجتماعی عدیده از دانشگاه خارج شود؟

صاحب با اشاره به این نکته که ما در شهرداری تهران از همه گروه‌هایی که در حوزه حال خوب فعالیت می‌کنند حمایت می‌کنیم گفت:آیا دانش به تنهایی باعث پیشگیری از سیگار می‌شود؟ موضوع دخانیات را باید درست تحلیل کرد. خواستگاه رفتار‌های ما شخصیت ماست. اگر شخصیت بیمار شود علایم آن را در رفتار‌های انسان می‌شود دید. راه درمان این موضوع خود مراقبتی است. ما حق نداریم هر آنچه می‌خواهیم ببینیم، اگر سلبریتی سیگار بکشد، این یک جنایت است. افتخار ما در شهرداری این است که همه کنشگران سلامت را حمایت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

نظرات شما