علی محمد شاعری در حاشیه سومین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری مازندران که در مجتمع تجارت سعید واقع در شهرک صنعتی فاز 2 فرحآباد ساری برگزار شد، در غرفه آوای خزر حضور یافت و به چند سوال این رسانه پاسخ داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مازندران درباره صادرات مرکبات با اعلام اینکه تاکنون 10 هزار تن پرتقال و 10 هزار تن نارنگی به کشورهای هدف صادر شده است، این را هم گفت که تولید امسال قابل توجه است و از طرفی 50 درصد مرکبات در مازندران تولید می شود.
وی با اشاره به پیوستن جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، و با توجه به اینکه نیاز کشورهای حوزه اوراسیا به مرکبات ما بسیار بالاست، بیان کرد: 200 میلیون نفر در کشورهای اوراسیا شامل اکراین، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و ارمنستان قرار دارند و ما میتوانیم بازار این کشورها را بهدست بگیریم. این بازار میتواند نقش مهمی در بازار صادرات ایران داشته باشد.
" ایران باید سعی کند که در چارچوب موافقتنامه اوراسیا فرصت صادراتی مازندران را از دست ندهد و محصولاتی مثل مرکبات، مرغ، لبنیات، کیوی و برنج را به این کشورها صادر کند و از طرفی میتوانیم چوب مورد نیاز واحدهای صنعتی و برخی از کالاهای سرمایهای مثل ماشینآلات و فناوریهای مورد نیاز کشور را از طریق این اتحادیه تامین کنیم.
* تقریباً تمام ذرتهای وارداتی تراریخته است
شاعری در بخش دیگری از گفتوگو در پاسخ به اینکه محصولات تراریخته بهویژه ذرت با حجم بالایی وارد کشور شده است و برای جلوگیری از ادامه این روند چه تدابیری اندیشیده شده است، میگوید: تقریبا همه ذرتهایی که از کشورهای دیگر وارد میشود تراریخته است، وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که این ذرتها خوراکی نیستند و تنها باید به مصرف دام برسند، لذا به همه مصرفکنندگان داخلی توصیه میکنم که ذرتهای تراریخته را مصرف نکنند چون احتمال آسیب به انسان وجود دارد و مجلس نیز مصرف محصولات تراریخته را بدون ارزیابی خطر و بدون رعایت مقررات ممنوع اعلام کرده است.

"وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جهاد کشاورزی، مسئولیت شناسایی و ممانعت از توزیع و مصرف محصولات تراریخته را دارند و در شورای ملی ایمنی زیستی باید پاسخگوی مسائل در این خصوص باشند".
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: اخیرا یک نشست طولانی را با مسئولان جهاد کشاورزی داشتیم و اعلام کردند که ذرتهای آلوده در بندر وجود دارند اما هنوز وارد چرخه توزیع نشدهاند، لذا ما تقاضا کردیم که یا باید معدوم شوند و یا باید به کشورهای مبدا برگشت داده شوند، ضمن اینکه تاکید داریم نباید اجازه ترخیص آن را به کشور میدادند.
وی ادامه داد: در این زمینه مطمئن هستم که ذرت آلوده در کشور توزیع نشده، از رئیس کمیسیون اصل 90 پرسیدم و ایشان نیز تایید کردند که ذرتها آلوده، و ترخیص نشده است.
شاعری در پایان این را هم گفت که گرچه وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که ذرتها خوراکی نیست و برای مصارف دام است اما تاکید داریم که این محصول آلوده باید معدوم یا بازگردانده شود و اجازه ندارند برای دام هم مصرف کنند.
به گزارش آوای خزر، بنابر اظهارات مسئولان، حدود 500 هزار تن ذرت فاسد وارد بنادر جنوب شده و حجم بالایی از آن در انبارهای بندر امام دپو شده است. این ذرتها آلوده به آفلاتوکسین/ نوعی سم قارچی هستند.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354