
به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، مجید عبداللهی صبح امروز در نشست خبری ستاد بازسازی مناطق سیلزده مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همواره خود را برای شرایط اضطرار بلحاظ تاسیسات، خدمات و لوازم مورد نیاز آماده میکنیم، اظهارداشت: اگرچه سیل در زمان بدی اتفاق افتاد اما در اوج آمادگی قرار داشتیم، بیشترین خسارات سیل در سیمرغ، بهنمیر و جویبار و ساری بهوقوع پیوست بطوریکه ایستگاه مرکزی ما در سیمرغ غرقاب شده بود.
وی افزود: از 27 اسفندماه 97 تا 17 فروردین 98 همکاران ما تلاش شبانهروزی داشتند که شبکه پایداری داشته باشیم، با حضور بهموقع تکنسینها و نیروهای خدماتی مشکلات یکی پس از دیگری حل شد.
مدیرکل امور آب و فاضلاب شهری مازندران با اعلام اینکه گل و لای زیادی به تاسیسات آبفای استان وارد شد، گفت: در 24 ساعت ابتدای حادثه توانستیم تاسیسات را پاکسازی کنیم و شبکه آبرسانی را تا حد پایداری برسانیم، در این شرایط مردم نیاز به استفاده از آب بیشتری برای شستشو داشتند و در برخی مناطق با کاهش افت فشار آب مواجه بودیم.
این مسئول با بیان اینکه آب منطقهای تصفیهخانهای را در بابل با استفاده از سد البرز در حال ساخت دارد، اظهار داشت: این پروژه را میتوانیم به عنوان پدافند غیرعامل استفاده کنیم.
عبداللهی کیفیت را خط مقدم شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی عنوان و خاطرنشان کرد: ساخت تصفیهخانه فاضلاب بابل را بهجد پیگیری میکنیم، به دنبال این هستیم که به هر شکلی شده این تصفیهخانه آب را با تامین اعتبارات لازم و رایزنی با مسئولان کشوری، راهاندازی کنیم.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران درباره خساراتی که به شبکههای آبرسانی مازندران در سطح شهر و روستا وارد شده است، گفت: خسارت سیل 27 اسفند 96 و 12 فروردین 98 در بخش شهری 27 میلیارد و 350 میلیون تومان و در بخش روستایی – که 442 روستا را تحت تاثیر قرار دارد – 29 میلیارد و 150 میلیون تومان خسارت وارد آورد، در چهارم فروردین نیز آبگرفتگی خفیفی داشتیم که 200 میلیون تومان خسارت داشت.
*** کاهش برداشت آبهای زیرزمینی در مازندران
آقای یزدانپناه کارشناس آب و فاضلاب مازندران نیز در این جلسه بیان کرد: در مازندران تنها از 12 درصد آبهای سطحی استفاده میشود و این در حالی است که در سایر استانها تا 5 یا 6 برابر است.
وی ادامه داد: حدود 7 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی داریم و در زمانهای مشخصی آنها را بهروزرسانی میکنیم و البته هرچند هزینههای ما نیز بالا رفته است اما اقدامات بهروزرسانی را ادامه میدهیم.
این کارشناس با بیان اینکه 88 درصد آب مورد نیاز استان از طریق منابع زیرزمینی است، تصریح کرد: با بارندگیهای اخیر برداشت آبهای زیرزمینی از سوی کشاورزان بسیار کم شده است و بعضاً برداشتی نداشتهاند، اگر وضعیت به همین شکل باشد میتوانیم ذخیرهسازی خوبی در منابع آبی زیرزمینی داشته باشیم.
انتهای پیام/ 1354