"غلامرضا قنبری" صبح امروز در گفتگو با خبرنگار آوای خزر در ساری با اشاره به آغاز برداشت انار در شهرستان بهشهر بهعنوان قطب و شناسنامه انار مازندران، بیان داشت: 770 باغدار یا بهرهبردار انار در بهشهر فعالیت دارند که زمینه اشتغال بیش از 2 هزار نفر را فراهم کردهاند.
او با اعلام اینکه سطح زیر کشت انار در اراضی باغی بهشهر 1250 هکتار است، افزود: پیشبینی میشود که از این میزان، بیش از 14 هزار تن انار برداشت شود.(هر هکتار افزون بر 13 تن)
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر با یادآوری اینکه از تولید 28 رقم انار در استان مازندران 16 رقم آن در بهشهر حاصل میشود، گفت: انارهای بومی این منطقه شامل انار شیرین، شکر، ملس، و ترش است که در بازار به نام انار اشرف شناخته میشود.
این مسوول ادامه داد: برخی از باغداران نسبت به کاشت و پرورش انار غیربومی اقدام کردند که این رقمها شامل گل انار، ملس ممتاز، یوسفخانی، نادری و آلک هستند و برای سازگار شدن با محیط نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
مهندس قنبری همچنین از رویش انار ترش خودرو در مناطق جنوبی شهرستان که به کمتر از یکهزار هکتار میرسد و همچنین 12 هزار هکتار انار ترش در شبهجزیره میانکاله گفت که طرفداران خاص خود را دارد.

او در بخش دیگری از گفتگو درباره اینکه آیا امسال هم بیماری کرم گلوگاه انار و پوسیدگی در درختان انار مشاهده شده است، با تأیید این مطلب عنوان کرد: کشاورزان با مبارزه بیولوژیک در رقمهای بومی، آفات را کنترل میکنند. اما در انارهای غیربومی، نیاز به سمپاشی است تا زمانی که بتوانند سازگاری مناسبی با محیط داشته باشند.
به گزارش آوای خزر، یکی از اقدامات مناسبی که با هدایت مراکز ترویج جهاد کشاورزی در منطقه بهشهر انجام شده، کشت انار در اراضی میانبند و شیبدار برای جلوگیری از فرسایش خاک است که مورد استقبال باغداران و کشاورزان قرار گرفته و تاکنون بیش از 10 هزار اصله نهال انار در اراضی شیبدار بهشهر کاشته شده است.
دو سال است که به دلیل شیوع ویروس کرونا، جشنواره انار اشرف در بهشهر برگزار نمیشود. تاکنون 6 دوره از این جشنواره با همکاری مجتمع سبز گستر هوتو در ورودی بهشهر، روستای شهیدآباد/تروجن برگزار شده است. انار اشرف به طور ویژه در باغات شهر رستمکلا، روستاهای کوهستان، آسیابسر، گرجیمحله، شهیدآباد، شهر خلیلشهر، بهشهر، بخش کلباد خلیلشهر، روستای مهدیرجه و شهر گلوگاه تولید میشود.
انتهای پیام/1001/