۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) روز جهانی دسر است. اگر اهل دسر خوردن باشید حتما میدانید که یکی از دسرها و شیرینیها مورد علاقه ایرانیها شیرینی نرم و خوشمزه دانمارکی است. تقریبا به هر قنادی و شیرینی فروشی که سر بزنید میتوانید شیرینی دانمارکی را با کیفیتهای مختلف خریداری کنید اما شما به راحتی میتوانید شیرینی دانمارکی اصل که طرز تهیه سادهای دارد را در منزل هم تهیه کنید. به مناسبت روز جهانی دسر طرز تهیه شیرینی دانمارکی و کرم شیرینی دانمارکی در خانه را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی و کرم شیرینی دانمارکی

مواد لازم
شیر: ۱ پیمانه
تخم مرغ در دمای اتاق: ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
آرد همه منظوره: ۱ پیمانه
نمک: نوک قاشق چایخوری
روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
پودر خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
عصاره وانیل: ۱ قاشق چایخوری
کنجد یا پودر پسته: به مقدار دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه

مرحله اول
۱/۳ پیمانه شیر ولرم که از قبل گرم کردهاید را با یک قاشق غذاخوری شکر و ۱ قاشق غذاخوری پودر مایه خمیر را در یک ظرف بریزید. کمی هم بزنید و ده دقیقه اجازه دهید استراحت و مایه خمیر عمل کند. بعد از ۱۰ دقیقه یک عدد تخم مرغ، ۱ قاشق چایخوری وانیل، ¼ پیمانه روغن، ۲ قاشق شکر، ۱ قاشق غذاخوری زعفران و ۲ پیمانه آرد اضافه کنید و هم بزنید. یادتان باشد آرد را باید کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا گوله نشود. خمیر را با دست ورز دهید تا یک بافت نرم و لطیف پیدا کند و به دست نچسبد. اگر خمیر به دست چسبید کمی دیگر آرد روی آن بپاشید. کف و دیوارههای یک کاسه را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید استراحت کند.
حتما بخوانید روز جهانی کاسترد وانیلی؛ طرز تهیه کاسترد خانگی قالبی با نشاسته و ژله
مرحله دوم
در این فاصله کرم شیرینی دانمارکی را اضافه کنید. برای درست کرم شیرینی دانمارکی در یک شیرجوش ۱/۳ پیمانه آب، ۱/۳ پیمانه شکر، ۱/۴ قاشق چایخوری عصاره وانیل، ۳ قاشق آرد و در صورت تمایل ۱/۴ قاشق چایخوری پودر دارچین روی حرارت ملایم هم زنید تا کمی خودش را بگیرد اما سفت نشود و یک بافت کرمی داشته باشد. اجازه دهید کرم خنک شود. حالا ۱ عدد زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ با هم مخلوط کنید تا در مرحله آخر روی شیرینیها بمالید.
مرحله سوم
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت روی سطح کارتان با وردنه به شکل مستطیل باز و پهن کنید. ضخامت خمیر باید نازک باشد چون قرار است رول شود. کرم را کناره خمیر بریزید و خمیر را رول کنید. خمیر رول شده را با یک چاقوی تیز برای چند عدد شیرینی دانمارکی برش بزنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و دانمارکیها را با فاصله روی آن بچینید. حدود یک ساعت و نیم به دانمارکیها استراحت بدهید و روی آنها یک سلفون بکشید تا حسابی پف کنند. در این فاصله فر را روشن کنید و در دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید تا گرم شود. بعد از یک ساعت و نیم استراحت دادن حالا ترکیب زرده تخم مرغ و زعفران را با یک برس روی دانمارکیها بمالید. در صورت تمایل روی شیرینیها کنجد، شکر یا پودر پسته بپاشید و سینی را به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا دانمارکیها بپزند. وقتی روی شیرینی دانمارکیها رنگ طلایی مایل به حنایی شد شیرینیهای شما آماده است. مرتب به فر سر بزنید و بدون باز کردن در فر سطح شیرینیها را چک کنید که نسوزد.
حتما بخوانید طرز تهیه و نحوه سرو یک فنجان کاپوچینو حرفهای کافیشاپی در منزل
نکته: برای کرم شیرینی دانمارکی میتوانید از انواع کاستارد با طعمهای مختلف هم استفاده کنید.
انتهای پیام/1000