دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۵۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
اختصاصی آوای خزر/

تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر؛ زنگ خطر نابودی آبزیان و تصرف ساحل / مطالبه ورود استاندار مازندران به ماجرا

تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، بزرگ‌ترین مرکز تحقیقاتی دریای خزر، در پی حکم دادگاه، تبعات زیست‌محیطی و اقتصادی شدیدی برای استان مازندران و دیگر استان‌های ساحلی به همراه خواهد داشت. فعالان محیط زیست و کارشناسان منابع طبیعی خواستار ورود فوری استاندار مازندران به این ماجرا هستند تا جلوی آثار منفی این تصمیم گرفته شود.

آوای خزر- فریبا احمدی: تعطیلی بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مرکز تحقیقاتی دریای خزر با حکم شعبه ۱۱ دادگاه عمومی و حقوقی ساری، واکنش‌های گسترده‌ای در میان فعالان محیط زیست و کارشناسان منابع طبیعی به همراه داشته است؛ اقدامی که تبعات زیست‌محیطی، معیشتی و حتی امنیتی آن، دامن مازندران و دیگر استان‌های ساحلی را خواهد گرفت.

نابودی بانک ژن و تهدید اکوسیستم خزر

در این پژوهشکده ملی، بیش از ۵ هزار نمونه ژن ارزشمند ماهیان خاویاری، استخوانی و کیلکا در شرایط خاص نگهداری می‌شد. حالا در پی تعطیلی ناگهانی این مرکز و عدم فرصت برای اعاده دادرسی، این ذخایر ژنتیکی در معرض نابودی است. ذخایری که طی سال‌ها پژوهش و هزینه‌های سنگین ملی برای حفظ آنها صرف شده بود و نقش کلیدی در بقای گونه‌های بومی خزر داشت.

از سوی دیگر، این مرکز با اجرای پروژه‌های مشترک بین‌المللی، عضو کنوانسیون تهران و کمیسیون مشترک ۵ کشور حاشیه خزر بود و تعطیلی آن، جایگاه ایران را در معادلات منطقه‌ای و زیست‌محیطی دریای خزر تضعیف خواهد کرد.

خطر تغییر کاربری و ویلاسازی در ساحل

فعالان محیط زیست هشدار داده‌اند که عرصه ۱۰.۵ هکتاری پژوهشکده، پس از تصاحب توسط مدعیان، در معرض تغییر کاربری و ویلاسازی قرار دارد. با توجه به ارزش اقتصادی این اراضی ساحلی، تجربه نشان داده که چنین تصرفاتی به مرور به نابودی فضای سبز و حریم ساحلی خواهد انجامید.

استاندار مازندران به میدان بیاید

در شرایطی که دکتر مهدی یونسی، استاندار مازندران، بار‌ها نسبت به صیانت از منابع طبیعی و ساحل‌خواری موضع گرفته و به واسطه اختیارات ویژه ریاست‌جمهوری در استان، می‌تواند در این ماجرا ورود جدی کند؛ فعالان محیط زیست از وی خواسته‌اند که با استفاده از ظرفیت حقوقی ماده ۴۷۷ و مکاتبه با عالی‌ترین مقام قضایی کشور، مانع از تثبیت این اتفاق خسارت‌بار شود.

نابودی اشتغال و صیانت از معیشت صیادان

یکی دیگر از عواقب این تعطیلی، بیکار شدن پژوهشگران، کارشناسان و بیش از ۱۲ هزار صیادی است که فعالیت آنها تحت نظارت این مرکز انجام می‌شد. با خروج این پژوهشکده از چرخه نظارت و پژوهش، بسیاری از پروژه‌های تولید، تکثیر و پرورش آبزیان متوقف شده و امنیت معیشتی و غذایی منطقه دچار تهدید جدی خواهد شد.

سخن آخر

در شرایطی که مسأله سهم ایران در دریای خزر محل مناقشه است و محیط زیست خزر درگیر آلاینده‌ها و بیوتروریسم زیستی، تعطیلی چنین مرکزی می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر به دنبال داشته باشد. از این‌رو مطالبه عمومی از استاندار مازندران، ورود سریع به این موضوع و رایزنی با مقامات عالی قضایی و دولتی برای حفظ این سرمایه ملی است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار